Vlad Voiculescu: La Spitalul Colentina sunt peste 500 de morți în plus

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, consideră că este trist că există o discuție sau o replică a premierului referitoare la documentul privind înființarea unui grup de lucru care să verifice decesele de coronavirus.

Voiculescu spune că a descoperit la Spitalul Colentina diferențele de raportare ar fi de ordinul „sutelor” de morți. De asemenea, și la Spitalul ROL 2 ar fi fost raportate mai puține decese în platformă, decât numărul morților din spital, mai susține fostul ministru.

„Constați o problemă, constați urgența și stabilești cine o să se ocupe de ea. Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul deceselor în platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul deceselor din platforma în care raportează toată lumea. La Spitalul Colentina diferența este de sute, peste 500, și la spitalul ROL 2, acea unitatea militară din curtea Spitalului Ana Aslan sunt diferențe. Cineva nu a raportat cum trebuie sau rezultatele nu au fost validate cum trebuie. Principala responsabilitate este la Institutul Național de Sănătate Publică”, a mai declarat Voiculescu, la Europa FM.

Voiculescu, despre grupul de lucru: Este trist că există o replică a premierului

Voiculescu spune că este trist că există o replică a premierului în legătură cu constituirea acelui grup de lucru.

„E trist că există o discuție sau o replică a premierului în legătură cu acest lucru. Există o decizie a unui secretar de stat în legătură cu acest grup de lucru. Actul este și public și discuția dacă actul respectiv a avut dosar cu șină este ridicolă. Pe documentul publicat data este de 12 aprilie, pe 14 am fost demiși. Toată discuția ar trebui să fie pe fond. Grupul nu a apucat să lucreze. Au fost câteva întâlniri în care ne-am lămurit că există o problemă și grupul de lucru ar fi trebuit să meargă la nivelul fiecărui spital”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministerul Sănătății a transmis luni că grupul de lucru de care vorbește fostul ministru a fost înființat printr-o decizie care a fost adăugată ulterior în registrul secretarului de stat Andreea Moldovan. De asemenea, MS precizează că la nivelul ministerului nu era cunoscută această decizie luată de echipa fostului ministru Vlad Voiculescu.

Florin Cîțu: Este o coală de hârtie

Documentul privind înființarea unui grup de lucru a fost transmis presei de echipa fostului ministru, și conține o decize a secretarului de stat Andreea Moldovan și o pagină scrisă de mână care ar fi reprezentat dovadă că premierul a fost înștiințat.

„Nu e un document, este o coală de hârtie”, a declarat luni premierul Florin Cîțu, care a cerut să fie verificate toate documentele din Ministerul Sănătății din ultimele patru luni.

Citește și:

Ministerul Sănătății îi cere lui Vlad Voiculescu “să înceteze diseminarea informațiilor false în spațiul public”

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole