Vlad Voiculescu se opune testării din bani publici: „Nu e rezonabil ca românii să plătească refuzul cuiva de a se vaccina”

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este de părere că anumite categorii de bugetari care refuză vaccinarea trebuie să se testeze regulat, pe banii lor, nu ai statului.

„Trebuie să găsim o soluţie ca mersul la spital sau la şcoală să nu devină o acţiune extrem de periculoasă. Or dacă oamenilor li se face frică să meargă la spital, asta nu este în regulă. Şi atunci soluţiile pe care le avem la îndemână sunt limitate. Pe de o parte, poţi să te asiguri că nu există oameni infectaţi şi asta ai putea s-o faci prin certificatul verde, dar cu anumite limitări şi se pune problema bineînţeles cine plăteşte testarea. Or, ca noi toţi să plătim testarea pentru anumite categorii de personal nu mi se pare firesc, nu e rezonabil ca toţi românii să plătească, pentru că asta înseamnă, să cheltuieşti din bani publici, să testezi din bani publici, să plătească pentru refuzul cuiva de a se vaccina”, a declarat fostul ministru la RFI.​

Acesta a catalogta drept „un eșec” campania de vaccinare și consideră că măsurile de relaxare au fost introduse prematur.

„Campania de vaccinare este, din punctul meu de vedere, nimic altceva decât un eşec, cu probleme pe care de altfel le-am semnalat de la începutul anului şi au fost discutate parţial în spaţiul public. Pe de o parte, prioritizarea esenţialilor, în defavoarea celor care aveau cea mai mare nevoie atunci şi acum şi anume cei bătrâni şi bolnavi. Şi mai mult decât atât, un concurs întru relaxare, atunci când vaccinarea deja vedeam că încetineşte, în luna aprilie, dar era la un ritm care, continuat măcar pentru o lună-două, ne-ar fi adus într-o situaţie mult mai bună decât astăzi. Or acea grabă a autorităţilor de a veni cu măsuri de relaxare chiar mai repede decât premierul anunţase – vă amintiţi că la începutul anului vorbeam de relaxările de la 1 iunie şi apoi preşedintele a venit şi a spus 15 mai, – ei, acele câteva săptămâni după data de 15 mai ar fi făcut o diferenţă”, a mai spus Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole