Vlădescu nu a fugit in Italia: S-a prezentat la Sectia 6 și urmează să fie încarcerat

Publicat: 26 mai 2023, 19:37, de Vlad Stefan Orjan, în News , ? cititori
Vlădescu nu a fugit in Italia: S-a prezentat la Sectia 6 și urmează să fie încarcerat

Fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, s-a prezentat vineri la Sectia 6 de Politie din Capitala, la scurt timp dupa ce a fost condamnat de ICCJ la inchisoare cu executare.Vladescu urmeaza a fi incarcerat.

Sebastian Vladescu a fost condamnat definitiv, vineri, de ICCJ la 7 ani si 4 luni, iar cumnatul lui Mircea Geoana,  Mircea Costea, a primit 6 ani cu executare. Cristian  Boureanu a scapat cu ajutorul prescriptiei. Este vorba despre dosarul reabilitarii caii ferate Bucuresti-Constanta, conform aktual24.ro.

Judecatorii au decis si confiscarea a 2,1 milioane de euro si a aproximativ 4 milioane de lei de la Sebastian Vladescu. De asemenea, se confisca si 2 milioane de euro si 3 milioane de lei de la Mircea Costea.

In plus, se confisca si peste 2,1 milioane de euro de la Cristian Boureanu.Pe 15 noiembrie 2019, Sebastian Vladescu a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita si trafic de influenta, intr-un dosar de coruptie privind reabilitarea unor tronsoane de cale ferata.In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata fostul deputat Cristian Boureanu, acuzat de trafic de influenta; Mircea Ionut Costea (fost angajat la Ministerul Finantelor si fost director al Eximbank) – trafic de influenta si complicitate la luare de mita si Constantin Dascalu (fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor) – luare de mita.

Intr-un dosar separat, a fost trimis in judecata omul de afaceri Josef Hornegger (reprezentantul consortiului de firme austriece Swietelsky – Wiebe – Takenaka), care a recunoscut ca a dat mita mai multor oficiali romani, printre care se afla si Sebastian Vladescu.