Vlădescu nu a fugit in Italia: S-a prezentat la Sectia 6 și urmează să fie încarcerat

Fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, s-a prezentat vineri la Sectia 6 de Politie din Capitala, la scurt timp dupa ce a fost condamnat de ICCJ la inchisoare cu executare.Vladescu urmeaza a fi incarcerat.

Sebastian Vladescu a fost condamnat definitiv, vineri, de ICCJ la 7 ani si 4 luni, iar cumnatul lui Mircea Geoana,  Mircea Costea, a primit 6 ani cu executare. Cristian  Boureanu a scapat cu ajutorul prescriptiei. Este vorba despre dosarul reabilitarii caii ferate Bucuresti-Constanta, conform aktual24.ro.

Judecatorii au decis si confiscarea a 2,1 milioane de euro si a aproximativ 4 milioane de lei de la Sebastian Vladescu. De asemenea, se confisca si 2 milioane de euro si 3 milioane de lei de la Mircea Costea.

In plus, se confisca si peste 2,1 milioane de euro de la Cristian Boureanu.Pe 15 noiembrie 2019, Sebastian Vladescu a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita si trafic de influenta, intr-un dosar de coruptie privind reabilitarea unor tronsoane de cale ferata.In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata fostul deputat Cristian Boureanu, acuzat de trafic de influenta; Mircea Ionut Costea (fost angajat la Ministerul Finantelor si fost director al Eximbank) – trafic de influenta si complicitate la luare de mita si Constantin Dascalu (fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor) – luare de mita.

Intr-un dosar separat, a fost trimis in judecata omul de afaceri Josef Hornegger (reprezentantul consortiului de firme austriece Swietelsky – Wiebe – Takenaka), care a recunoscut ca a dat mita mai multor oficiali romani, printre care se afla si Sebastian Vladescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Gargaragiul de la Muncă, complice la dispariţia pensiilor de stat?

A trecut mai bine de un an şi jumătate de când ministrul Muncii susţine că lucrează la noul sistem de pensii. Până acum însă,...

Ferma Ancuței – Văcuțele de lapte, atracția Farm-Park-ului de la Moara...

Parcul de la Ferma Ancuței de la Moara Vlăsiei, situat la vreo 30 km de Capitală, reprezintă rezultatul muncii de peste un deceniu a...