Vladimir Putin a ordonat arestarea omului de încredere a lui Serghei Șoigu, ministrul Apărării

Publicat: 23 apr. 2024, 23:01, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Vladimir Putin a ordonat arestarea omului de încredere a lui Serghei Șoigu, ministrul Apărării
Vladimir Putin a ordonat arestarea omului de incredere a lui Serghei Soigu

Arestare importantă în Rusia, acolo unde anchetatorii federali au deschis un dosar major de corupție! Procurorii l-au reținut pe ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Timur Ivanov, mâna dreaptă a lui Serghei Șoigu.

Așadar, Vladimir Putin a ordonat arestarea omului de încredere a lui Serghei Șoigu, ministrul Apărării! Cel vizat de ancheta procurorilor este ministrul adjunct al Apărării, Timur Ivanov. Anchetatorii federali l-au arestat sub acuzația de luare de mită. Ivanov se află în această funcție încă din anul 2016.

Vladimir Putin a ordonat arestarea omului de încredere a lui Serghei Șoigu

Potrivit jurnalistei Farida Rustamova, Ivanov este „cunoscut ca fiind unul dintre cei mai bogați membri ai elitei de securitate din Rusia. Acesta este poate suspectul penal de cel mai înalt rang în ceea ce privește ierarhia puterii de stat, de la începutul războiului”, scrie Rustamova.

Jurnalista mai spune că ministrul adjunct al Apărării a lucrat în diferite funcții cu actualul ministru al Apărării, Serghei Șoigu, încă din 2012. A supervizat numeroase proiecte majore de construcție pentru minister, inclusiv Catedrala principală a Forțelor Armate Ruse, parcul tematic Patriot Park, cosmodromul Vostochny și reconstrucția Mariupolului ocupat.

Cei care au tras un semnal de alarmă în ceea ce îl privește pe Timur Ivanov au fost chiar oamenii lui Aleksei Navalnîi, opozantul lui Vladimir Putin, care a murit recent în condiții suspecte într-un penitenciar din Siberia.

Ei bine, oamenii lui Navalnîi au raportat în 2022 dovezi care arată că Ivanov deține proprietăți imobiliare în Moscova și în împrejurimile acesteia, pe care le-a dezvoltat și reparat cu ajutorul unor lucrători contractați de Ministerul Apărării.