Vladimir Putin: „Rusia nu folosește nicio armă”

Președintele Vladimir Putin a respins, în cadrul unei conferințe desfășurată la Moscova, acuzațiile că Rusia ar crește intenționat prețurile gazelor în Europa pentru o posibilă manipulare a pieței.

Putin a vorbit la o conferință a energiei și a respins acuzațiile cum că mișcările Rusiei ar fi ”motivate politic”. Comentariile lui vin după ce oficialii UE și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că Rusia nu livrează cantitatea suplimentară de gaze necesară pentru a acoperi cererea de pe piața europeană pentru a încuraja deschiderea controversatei conducte Nord Stream 2. 

Rusia a întrerupt ultima oară exportul cu gaze spre UE în 2009

Aleșii europeni au cerut o investigație cu privire la o posibilă manipulare a pieței. ”Rusia nu folosește nicio armă. Chiar și în timpul Războiului Rece, Rusia și-a respectat obligațiile contractuale și a furnizat gaz Europei”, a declarat Vladimir Putin.

Rusia a întrerupt ultima oară exportul cu gaze spre Uniunea Europeană în ianuarie 2009. Totul a început cu oprirea livrărilor de gaze către Ucraina pentru neplata datoriilor iar la 7 ianuarie a întrerupt toate livrările către Europa prin teritoriul ucrainean. Kievul, acuzat de Moscova că „fură” gaz, a refuzat, de asemenea, un preţ de 250 de dolari propus de Gazprom. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...