Vladimir Putin: „Rusia nu folosește nicio armă”

Președintele Vladimir Putin a respins, în cadrul unei conferințe desfășurată la Moscova, acuzațiile că Rusia ar crește intenționat prețurile gazelor în Europa pentru o posibilă manipulare a pieței.

Putin a vorbit la o conferință a energiei și a respins acuzațiile cum că mișcările Rusiei ar fi ”motivate politic”. Comentariile lui vin după ce oficialii UE și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că Rusia nu livrează cantitatea suplimentară de gaze necesară pentru a acoperi cererea de pe piața europeană pentru a încuraja deschiderea controversatei conducte Nord Stream 2. 

Rusia a întrerupt ultima oară exportul cu gaze spre UE în 2009

Aleșii europeni au cerut o investigație cu privire la o posibilă manipulare a pieței. ”Rusia nu folosește nicio armă. Chiar și în timpul Războiului Rece, Rusia și-a respectat obligațiile contractuale și a furnizat gaz Europei”, a declarat Vladimir Putin.

Rusia a întrerupt ultima oară exportul cu gaze spre Uniunea Europeană în ianuarie 2009. Totul a început cu oprirea livrărilor de gaze către Ucraina pentru neplata datoriilor iar la 7 ianuarie a întrerupt toate livrările către Europa prin teritoriul ucrainean. Kievul, acuzat de Moscova că „fură” gaz, a refuzat, de asemenea, un preţ de 250 de dolari propus de Gazprom. 

Mai multe articole...

Cele mai citite articole