Vodafone vinde parțial divizia de turnuri de transmisie date către fonduri americane de investiții

Consolidarea businessului operatorilor mobili duce la vânzarea activelor mai puțin importante pentru activitatea principală, cum sunt turnurile de transmisie date și voce. Vodafone a anunțat vânzarea unei părți din participația deținută la Vantage Towers către companiile americane de private equity GIP și KKR.

Vantage Towers este divizia de turnuri de telefonie a Vodafone, iar vânzarea acțiunilor îi va aduce 3,2 miliarde euro, conform Reuters. Banii vor fi utilizați pentru a-și achita datoriile.

Grupul britanic de telecomunicaţii a informat că va crea o nouă societate mixtă cu investitorii, ceea ce va avea ca rezultat deconsolidarea participaţiei sale de 81,7%.

De asemenea, societatea mixtă va achiziţiona participaţiile minoritare în Vantage Towers AG, o companie listată la bursa de la Frankfurt.

Miercuri, acţiunile Vodafone s-au menţinut la un nivel stabil, în timp ce titlurile Vantage au înregistrat un avans de 7,8%.

Vantage Towers are un portofoliu de aproximativ 83.000 de turnuri de telefonie mobilă în 10 ţări din Europa, iar Germania este cea mai mare piaţă a sa.

În ultima perioadă mai multe companii de telecomunicaţii din Europa au anunţat că iau în considerare vânzarea infrastructurilor terestre, ţinând cont de interesul crescut al fondurilor de investiţii pentru acest tip de active.

Operatorii de telefonie sunt presaţi să strângă lichidităţi cu care să acopere o parte din nota de plată pentru investiţiile în noi reţele şi în acest context au început să îşi regrupeze turnurile de telefonie mobilă sub forma unor entităţi separate sau chiar să le vândă complet. La rândul lor, firmele de private equity sunt interesate de infrastructurile de telecomunicaţii graţie capacităţii lor de a genera randamente stabile pe termen lung.

În iulie, grupul german Deutsche Telekom AG a ajuns la un acord privind vânzarea unei participaţii majoritare la divizia sa de turnuri de telefonie mobilă fondurilor Brookfield Asset Management Inc. şi DigitalBridge Group Inc., într-o tranzacţie care evaluează divizia Deutsche Telekom la 17,5 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...