Volkswagen a refuzat o ofertă de 9,2 miliarde dolari pentru Lamborghini

Gigantul auto german Volkswagen Group AG și filiala sa Audi dețin producătorul italian de mașini sport Lamborghini din 1998. Fondată de legendarul Ferruccio Lamborghini în 1963, dar producătorul de supermașini și-a schimbat proprietarii de mai multe ori. A fost apoi controlat de Chrysler, apoi de indonezienii de la MegaTech, dar și de Malaezia Mycom Setdco. Acum, ediția britanică Autocar a scris că germanii care controlează producătorul auto italian au primit o ofertă de la consorțiul anglo-elvețian Quantum Group AG.

Aceasta este în valoare de 9,2 miliarde de dolari. În plus, deoarece modelele actuale ale mărcii italiene depind în mare măsură de componentele Audi, propunerea a inclus o perioadă de 5 ani pentru continuarea parteneriatului cu Ingolstadt pentru furnizarea de piese de schimb.

De asemenea, Quantum Group intenționează să înființeze un centru de cercetare în statul german Saxonia Inferioară și, împreună cu VAG, să dezvolte baterii pentru vehicule electrice. Mai mult, conducerii și personalului actual al Lamborghini li se garantează reînnoirea contractelor de muncă timp de cinci ani după ce producătorul a fost cumpărat de noii proprietari. Conform planului de afaceri anunțat al Quantum, datorită noilor tehnologii ecologice, vor putea crește semnificativ producția de mașini Lamborghini până în 2025.

Oferta a fost imediat respinsă de Volkswagen AG și Audi. La sfârșitul anului 2020, Lamborghini a reușit să vândă 7.430 de mașini, ceea ce este mai puțin decât în ​​2019 (8.205 mașini). Dar, în același timp, profitul companiei a crescut la 1,97 miliarde de dolari fără precedent.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole