Volkswagen și Microsoft își extind cooperarea în domeniul mașinilor automate

Grupul german Volkswagen și americanii de la Microsoft își extind cooperarea, implicând tehnologia cloud a gigantului software american din SUA pentru a include accelerarea dezvoltării pilotajului automate a mașinilor.

Noua divizie software VW va construi o platformă bazată pe cloud împreună cu Microsoft, care va ajuta la simplificarea proceselor de dezvoltare și va permite o integrare mai rapidă în flota sa de vehicule, a declarat joi producătorul auto într-un comunicat.

Parteneriatul va face mult mai ușoară implementarea actualizărilor de software pentru a adăuga noi caracteristici mașinilor, practică care a ajutat la diferențierea Tesla de mulți rivali.

Înțelegerea înseamnă că mașinile care sunt vândute astăzi cu câteva funcții de asistență pentru șofer ar putea adăuga în timp noi capacități care le vor aduce mai aproape de conducerea autonomă, a declarat Scott Guthrie, vicepreședinte executiv pentru cloud și inteligență artificială la Microsoft.

VW lucrează la mașini pilotate automat

„Pentru telefoanele noastre acum 15 sau 20 de ani, când l-ați cumpărat, nu s-a schimbat aproape niciodată. Acum, ne așteptam în fiecare săptămână sau în fiecare două zile ca, în tăcere, să apară noi funcții ”, a declarat Guthrie pentru Reuters într-un interviu. „Această abilitate de a începe să programeze vehiculul în moduri din ce în ce mai bogate și într-un mod sigur, transformă modul în care funcționează experiența.”

VW Group, care deține mărci precum Audi. Skoda, Seat și Porsche, lucrează la mașini cu conducere automată pentru viitor și la funcții de asistență a șoferului, cum ar fi controlul automat al vitezei de croazieră în vehiculele actuale. Dar mărcile grupului dezvoltaseră aceste caracteristici independent.

Anul trecut, VW a consolidat unele dintre aceste eforturi de dezvoltare într-o filială numită Car.Software, pentru a se coordona mai bine între mărcile sale, fiecare marcă gestionându-și propriul stil în ceea ce privește aspectul software-ului, colaborând în același timp la funcțiile de siguranță de bază, cum ar fi detectarea obstacolelor.

Acordul anunțat azi va pune mărcile VW Group pe un furnizor comun de cloud, a spus Dirk Hilgenberg, șeful organizației Car.Software a producătorului de automobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...