Vor fi boicotate viitoarele Jocuri Olimpice de iarnă?

Mike Pompeo, fost șef al diplomației SUA, s-a alăturat congresmenilor şi personalităţilor din Partidul Republican care cer boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing pentru a pedepsi China pentru nerespectarea drepturilor omului.

Nu trebuie să aibă loc acolo„, a declarat fostul secretar de stat din administraţia Trump într-un interviu la o emisiune radio găzduită de jurnalistul conservator Hugh Hewitt, potrivit AFP.

Nu putem permite sportivilor noştri să meargă la Beijing şi să recompenseze Partidul Comunist Chinez în timp ce acesta se angajează în acţiuni negative în lumea întreagă„, a adăugat Pompeo.

Jocurile Olimpice sunt o expresie a libertăţii şi a talentului atletic. Organizarea lor la Beijing este total nepotrivită„, a insistat fostul şef al diplomaţiei americane.

Jocurile Olimpice de iarnă urmează să se deschidă pe 4 februarie 2022

Fostul secretar de stat s-a aflat în fruntea confruntării cu China, într-un stil asemănător războiului rece, care a caracterizat ultimele luni ale administraţiei Trump. Cu toate acestea, Mike Pompeo nu s-a exprimat în favoarea boicotării Jocurilor Olimpice din 2022 în perioada în care s-a aflat la conducerea Departamentului de Stat.

El a dat asigurări că a „lucrat la acest subiect în ultimele luni” pentru a „găsi cea mai bună abordare” care să „pedepsească maxim Partidul Comunist Chinez„.

Solicitările de boicotare a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 adresate preşedintelui Biden de republicani, în special în Congres, s-au înmulţit în ultima perioadă. Susţinătorii boicotului invocă nerespectarea drepturilor omului de către autorităţile chineze, în special în privinţa modului în care este tratată minoritatea uigurilor musulmani.

Jocurile Olimpice de iarnă urmează să se deschidă pe 4 februarie 2022, la doar şase luni de la Jocurile Olimpice de vară de la Tokio, amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...