Vor mai face grevă sindicaliștii din învățământ? Discuții azi, cu premierul

Sindicatele din Învăţământ se întâlnesc vineri la ora 11.00 cu premierul Nicolae Ciucă, pentru a discuta despre problemele din educaţie. În funcţie de cum vor decurge discuţiile, sindicaliştii vor decide ce vor face în următoarea perioadă.

Așteptăm să vedem care e reacția domnului premier. Domnia sa a declarat săptămâna trecută că săptămâna aceasta va avea 2 întâlniri cu reprezentanți din domeniul sănătății și învățământului, până acum nu am fost chemați la nici o întâlnire (n.red. miercuri seara ministrul Educației a anunțat că premierul se va întâlni vineri cu sindicatele). Așteptăm cu nerăbdare. Vom participa și vom vedea care sunt soluțiile primului ministru”, a declarat Marius Nistor, potrivit edupedu. 

Liderul de sindicat a declarat că următoarea formă de protest este greva generală. “Facem o analiză acum asupra grevei de avertisment de miercuri și am apreciat faptul că toți colegii care au semnat pentru greva de avertisment, au susținut greva și au cerut chiar în cazul în care nu există un răspuns rapid din partea executivului, să trecem la următoarea formă de protest.

Poate însemna greva generală. Sindicatele sunt organizate la nivel județean, dar totul depinde de reacția executivului. Avem nevoie de soluții urgente pentru că vem o criză pe partea de resurse umane foarte puternică. Oamenii nu își mai permit să aștepte, iar cu vorbe și promisiuni nu se plătesc facturile la utilități. Plafonate sau neplafonate. Guvernul trebuie să se gândească că dascălii, personalul nedidactic și didactic auxiliar au așteptări foarte mari. Pe lângă problemele salariale ne confruntăm cu o criză de personal, avem nevoie de noi angajări pe partea de  personal didactic auxiliar si nedidactic, avem nevoie de materiale de protectie pentru colegii noștri care își desfășoară activitatea în preuniversitar.”

Liderul Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” spune că pe lângă problemele salariale, educația se confruntă cu lipsa de personal. “Avem o situație dramatică la nivel de resursă umană. Meseria aceasta nu are nici un fel de căutare. Nu poți vorbi de motivatie când debutantul intră în sistem cu 2250 de lei, si daca lucrează în mediul rural, primăria trebuie să îi deconteze transportul și nu o face”, a concluzionat Marius Nistor.

Sorin Câmpeanu: „Revendicările cadrelor didactice sunt pe deplin justificate”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că vineri, la ora 11.00, prim-ministrul Nicolae Ciucă se va întâlni cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, după ce cadrele didactice au organizat miercuri greva de avertisment. „Ministerul Educaţiei este în legătură permanentă cu sindicatele reprezentative din învăţământ şi asumă un dialog transparent şi deschis cu acestea în vederea adoptării unor măsuri adecvate cu privire la salarizarea personalului din sistem. De asemenea, pentru identificarea soluţiilor, în data de 21 ianuarie – ora 11.00, consultările vor continua printr-o întâlnire a Prim ministrului Guvernului României cu sindicatele din învăţământ”, se arată în declaraţia transmisă de ministru.

Sorin Cîmpeanu îşi exprimă încrederea că profesorii, învăţătorii şi educatorii „vor continua să pună în prim plan interesul copiilor„, menţionând totodată că revendicările cadrelor didactice sunt „pe deplin justificate„.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole