Vor putea reveni copiii fizic la școală din februarie? Ce spun oficialii din Ministerul Sănătății

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, medicul Andreea Moldovan, este de părere că școlile nu vor putea fi redeschise pe 8 februarie.

„Personal am un dubiu vizavi de data de 8 februarie. Decizia se va lua în funcție de evoluția epidemiologică din următoarele două săptămâni, dar trendul e ușor crescător. Rămâne de văzut ce va fi. Peste o săptămână vom ști impactul Crăciunului și Anului nou la noi în țară”, a spus Andreea Moldovan, conform Digi24.

Medicul Andreea Moldovan spune că este puțin probabil ca elevii să revină fizic la școală din data de 8 februarie.

„Planurile de redeschidere a școlilor sunt în stadiul de evaluare, se discută ce fel de clase se vor deschide, sunt mai multe scenarii posibile, fie de afterschool, creșă, ciclu primar, fie de clase mai mari. Dar nu pot să vă dau un răspuns în acest moment pentru că ceea ce se întâmplă în următoarele două săptămâni va duce la decizia redeschiderii sau menținerii închise a școlilor în data de 8 februarie. Ceea ce suntem conștienți e că situația de școală online nu e de cea mai bună calitate, din acest motiv profesorii au fost incluși în grupa prioritară de vaccinare, tocmai ca să protejăm această categorie, dar vom putea să dăm un răspuns pe problema școlii cam peste o săptămână – 10 zile(…)Ar fi greșit să spun că eu cred că se vor deschide sau nu. Eu, personal, cred că nu vom putea să le deschidem la acea dată. Mi-aș dori să le deschidem, și eu sunt mamă, dar sinceră să fiu nu cred că s-ar putea deschide în 8 februarie”, a spus ea.

4 COMENTARII

  1. „Dascălii” care nu cred în vaccinare și participă la cursuri de numerologie: ți-ai lăsa copilul pe mâna lor? Ai lasa copilul într-o scoală rece, neigienizata corespunzător unde covid -19 poate fi prezent in următoarea secunda?
    Întoarcerea elevului catre evul mediu întunecat cu toaleta in mijlocul curții al școlii

  2. Cine vrea să învețe învață și cu toaleta in curte! credeți că cei care au toate condițiile învață mai bine?va contrazic! La începutul anilor 80 se învața mai bine la sate și orașele mici decât în municipii și capitale reședințe de județ!asta pentru că cei de la sate nu umblau cu cheia de gât că cei de la oraș,care erau singuri mai toată ziua, părinții fiind la servici!o opinie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...