„Votați cu noi și n-o mai vedeți”: Scandal provocat de un politician (VIDEO)

Alessio Di Giulio, consilierul din Florența parte a partidului Liga, s-a filmat alături de o femeie de etnie rromă făcând o „promisiune” controversată, care a stârnit un val de furie în Italia. Totul s-a propagat și la nivel internațional.

Di Giulio a postat pe Twitter o înregistrare video în care a promis că va curăța străzile de persoanele din această etnie dacă partidul său va câștiga alegerile generale din această lună.

În înregistrarea video ajunsă virală pe rețelele de socializare, consilierul din Florența se apropie de o femeie de etnie rromă și, vorbind în fața camerei de filmat, spune: „Votați pentru Liga pe 25 septembrie și nu o veți mai vedea niciodată”. „Nu, nu spune asta”, reacționează aceasta. „Nu mi-e frică”, a adaugat femeia.

Se pare că mesajul lui Alessio Di Giulio a stârnit un val de furie în Italia. Enrico Letta, liderul Partidului Democrat de centru-stânga, a criticat mesajul: „Se întâmplă niște lucruri șocante în această campanie electorală”, a spus el.

Luna trecută, aceasta a postat pe rețelele de socializare o înregistrare video cu o femeie din Ucraina care a fost violată de un solicitant de azil într-un oraș italian. „Cât de departe vor merge?”, a întrebat Enrico Letta.

De asemenea, liderul partidului Liga Nord, Matteo Salvini, a reacționat și el, susținând că videoclipul a fost „o prostie”. „Problemele se rezolvă cu forțele de ordine, cu legi, nu cu înregistrări în care arăți o persoană”, a mai menționat acesta.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole