Votcă făcută din mere crescute lângă Cernobîl. Ce s-a întâmplat cu ea

Autoritățile ucrainene au confiscat 1.500 de sticle de băutură alcoolică făcută din merele crescute lângă zona afectată de dezastrul de la centrală nucleară de la Cernobîl.

Confiscarea a avut loc pe 19 martie, dar anunțul a fost făcut acum de compania producătoare, Cernobîl Spirit Company, scrie BBC.

Băutura se numește Atomik și e produsă de cercetătorii care lucrează în zona de excludere de 4.000 de kilometri pătrați din jurul centralei. Ei au produs această băutură spirtoasă pentru a demonstra că pământul poate fi din nou cultivat și oamenii din zonă pot să-l valorifice, lucru ce la acest moment este ilegal.

Au ajustat rețeta

Nu este mai radioactiv decât orice altă votcă”, explica unul dintre cercetători încă de acum doi ani.

În ultimii doi ani, el și colegii săi au ajustat rețeta pentru a face această băutură spirtoasă din mere. Producătorul a spus că aceasta este primul produs de consum din Cernobîl făcut din 1986 încoace, când a avut loc dezastrul nuclear. Compania vrea să folosească banii câștigați din vânzarea băuturii alcoolice pentru a ajuta comunitățile din jurul Cernobîlului.

Acum așteaptă ca autoritățile ucrainene să finalizeze ancheta și spun că ”nu au nicio idee” despre motivele pentru care transportul – care avea destinația Marea Britanie – a fost oprit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...