Vrancea: Patru dintre cei 23 de ucraineni, care au ajuns la UPU în urma accidentului de la Garoafa, au rămas în spital

Publicat: 27 aug. 2022, 16:21, de Aurel Drăgan, în ACTUALITATE , ? cititori
Vrancea: Patru dintre cei 23 de ucraineni, care au ajuns la UPU în urma accidentului de la Garoafa, au rămas în spital

Patru dintre cei 23 de ucraineni care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, sâmbătă dimineaţa, după ce autocarul cu care aceştia se întorceau în Ucraina s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe E 85, la Garoafa, vor rămâne în spital încă 24 – 48 de ore pentru supraveghere, a informat directorul medical al unităţii medicale, medicul Mihai Dumitrescu.

„În urma accidentului, a rezultat un număr de 23 de persoane care au necesitat îngrijiri medicale, printre care şi patru copii. După evaluarea acestora în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, s-a decis internarea celor patru copii pe secţia de Chirurgie Pediatrică pentru continuarea investigaţiilor. De asemenea, şapte persoane au fost internate pe secţia de Chirurgie Generală, patru persoane pe secţia de Chirurgie Plastică şi opt persoane pe secţia de Ortopedie. După definitivarea investigaţiilor recomandate de medici specialişti a consultaţiilor, vă putem spune că cei patru copii au primit ok-ul pentru o deplasare mai departe, cu ajutorul autocarului, către Ucraina, iar din rândul adulţilor am decis să permitem deplasare a 15 persoane, patru rămânând mai departe, pentru fie asigurarea unui transport medical specializat, fie pentru supraveghere încă 24 – 48 de ore. Aceste persoane care rămân pentru supraveghere sau transport spitalizat nu prezintă leziuni ameninţătoare de viaţă, însă prezintă fie traumatisme, contuzii la nivelul coloanei sau la nivelul peretelui toracic, necesitând astfel transport specializat”, a declarat directorul medical al SJU Focşani, Mihai Dumitrescu.

Potrivit Prefecturii Vrancea, persoanele externate, împreună cu alţi 20 de ucraineni găzduiţi încă de la primele ore ale dimineţii în Centrul de Cazare Refugiaţi din Focşani, vor pleca în cursul zilei de sâmbătă, cu un autocar, către Vama Siret.

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 02,36, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, după ce un autocar cu 43 de pasageri de cetăţenie ucraineană – mame şi copii -, care se întorceau din Turcia şi mergeau către Ucraina, s-a răsturnat în afara părţii carosabile pe DN 2 – E 85, la intrarea în localitatea Garoafa.

Din primele constatări ale Poliţiei Rutiere, accidentul s-a produs ca urmare a stării de oboseală a şoferului, astfel că autocarul a părăsit partea carosabilă, a intrat într-un şanţ şi, în contact cu un podeţ, s-a răsturnat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a modului şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.