Vrei pământ virtual? Cât te-ar putea costa

O firmă de investiții a plătit 2,4 milioane de dolari pe o parcelă de pământ virtual. Prețul mediu pe metru pătrat în SUA se plasează undeva la 123 de dolari, ceea ce înseamnă că echivalentul în lumea reală al acestei achiziţii ar fi fost de doar 750.000 dolari.

Tokens.com, firmă canadiană de investiţii care a achiziţionat 116 parcele de pământ, a realizat tranzacția cu o companie numită Decentraland care se descrie a fi „prima lume virtuală deţinută de proprietari”. Terenul virtual cumpărat este cât un teren ceva mai mare decât unul de baseball, potrivit digi24.ro. Compania spune că această parcelă va fi folosită pentru a expune, tot virtual, creaţiile celor mai mari branduri de modă şi retaileri americani.

Un mall digital, în perioada în care mall-urile reale se dezintegrează

Conform comunicatului de presă, aceste parcele nu sunt oarecare, ci sunt amplasate „în inima districtului Fashion din Decentraland şi vor fi dezvoltate pentru a facilita show-uri de modă şi de comerţ în interiorul explozivei industrii de modă digitale”. Terenul va fi transformat astfel într-un mall digital, într-o perioadă în care mall-urile reale şi magazinele de retail americane se dezintegrează, în parte din cauza hegemoniei comerţului online instituită de pandemia de COVID-19.

În altă ordine de idei, dar tot pe actuala temă a achizițiilor virtuale, designerul canadian Nick Graham a creat o geacă aurie virtuală, pentru a sărbători primul pas pe Lună, care a fost vândută cu 20.000 de MANA pe o platformă de realitate virtuală 3D. Înseamnă 17.000 de dolari americani pentru acest obiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...