Vrei să emigrezi în SUA? A început programul Loteria vizelor!

Publicat: 08 oct. 2023, 07:00, de Teodora Dinu, în Travel , ? cititori
Vrei să emigrezi în SUA? A început programul Loteria vizelor!

Departamentul de stat al Statelor Unite ale Americii a anunțat începerea programului ”Loteria Vizelor” pentru români, cu termen-limită de depunere a cererilor până la 7 noiembrie 2023. O schimbare importantă față de anii anteriori este eliminarea cerinței de a avea un pașaport valabil la momentul înscrierii.

Departamentul de Stat al SUA a anunțat pe site-ul său începerea programului Diversity Visa DV-2025, astfel încât românii interesați pot depune cereri până pe data de 7 noiembrie, ora 19:00 Programul Loteria vizelor se desfășoară exclusiv în format electronic și nu se percepe nicio taxă de înscriere.  .

Cea mai importantă schimbare a acestui program față de edițiile din anii precedenți este aceea că, dacă până acum participanților li se cerea să includă în cererea de înscriere datele aferente unui pașaport valabil la momentul înscrierii în program, din acest an solicitanții nu mai trebuie să dețină un pașaport valabil la data înregistrării.

Ai dreptul la o singură cerere pentru Loteria Vizelor

Cererile trebuie depuse în formatul menționat. Pentru a vă înscrie este nevoie să transmiteți AICI cererile de înregistrare pentru program până marți, 7 noiembrie 2023, orele 19:00 (ora României).

Legea americană permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane pe durata perioadei de înscriere. Participanții care trimit mai multe cereri vor fi declarați ineligibili pentru acordarea unei vize de tip „Diversity Visa-DV”.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să furnizeze în cererea lor o fotografie recentă, realizată în ultimele șase luni. Candidații care trimit fotografii pe care le-au folosit anterior în alte cereri în cadrul programului vor fi considerați ineligibili.

Începând cu data de 4 mai 2024, toți participanții la Loteria Vizelor, inclusiv cei care nu au fost selectați, vor avea posibilitatea să verifice electronic stadiul cererii lor de înscriere, prin opțiunea Entrant Status Check, de la adresa de internet dvprogram.state.gov, dacă cererea lor a fost selecționată. Pe aceeași pagină, Entrant Status Check, participanții selectați vor putea găsi informații despre solicitarea vizelor DV-2025 și despre programarea interviului de viză atât pentru ei, cât și pentru membrii eligibili ai familiilor lor. Instrucțiuni suplimentare despre acest program puteți găsi pe pagina de internet a Departamentului de stat.

Citește și: Meta ia în calcul plata unor abonamente pentru Instagram și Facebook