Vreme capricioasă la sfârșit de martie. Temperaturi scăzute, ninsori și grindină

Publicat: 27 mart. 2023, 10:30, de Viorela Pitulice, în SOCIAL , ? cititori
Vreme capricioasă la sfârșit de martie. Temperaturi scăzute, ninsori și grindină
Sursa foto: Pixabay.com

Vremea s-a schimbat radical în weekend, temperaturile scăzând brusc în anumite zone din țară, după ce termometrele urcaseră chiar și până la 20 de grade Celsius. Mai mult, a căzut grindină în localități din Brăila şi Bacău.

Începând de luni, vremea se va strica în jumătate de țară și vom avea vânt și ploi în Estul, Vestul și Nordul țării.

Specialiștii au emis o informare meteorologică valabilă în intervalul luni, ora 6.00 – miercuri, ora 21.00. Astfel, trebuie să ne așteptăm la intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată, îngheț la sol și brumă.

De asemenea, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest spre cea mai mare parte a țării. Se vor înregistra ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie), în special în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare). La munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, potrivit Observatornews.ro.

Nu în ultimul rând, vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar la munte va sufla tare.

Vor urma apoi două zile – marți și miercuri – cu vreme rece în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative, fiind așteptată producerea de brumă sau îngheț la sol. În sud-estul țării, în seara zilei de luni vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.