Vreme rea în toată țara: Alertă de ploi torențiale

Vremea se anunță rea în aproape toată țara. Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi abundente valabil în 18 județe.

Alerta Cod galben începe joi la ora 12.00 și durează până sâmbătă, ora 10.00.

În zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și Orientali, în Oltenia și local în Muntenia, Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.

Cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 litri pe metru pătrat și pe arii restrânse 40 litri pe metru pătrat.

Astfel de fenomene se vor semnala și în restul țării, dar pe suprafețe mai mici și pentru intervale mai scurte.

Alerta Cod portocaliu intră în vigoare joi, ora 16.00 și expiră vineri la ora 21.00.

Meteorologii anunță ploi abundente în județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani, precum și în zona de munte a județelor Caraș Severin, Hunedoara, Alba și Bacău.

Prognoza meteo în București

Meteorologii au actualizat joi prognoza specială emisă pentru București, avertizând că până sâmbătă vor fi perioade cu ploi și vânt. Temperaturile vor oscila între 14 și 24 de grade Celsius.

Vremea joi și vineri

Vremea va fi instabilă și se va răcori. Cerul va avea înnorări și temporar mai ales spre seară și în cursul nopții vor fi averse și descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși 5…8 l/mp și, posibil peste 10…12 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

Vremea vineri și sâmbătă

Vremea se va menține instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări și, temporar, vor fi averse și descărcări electrice mai ales în cursul zilei, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...