Se răcește vremea: Avertizări meteo cod galben și portocaliu de ninsori

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări meteo pentru perioada următoare.

Astfel, ANM a emis un cod galben de ninsori viscolite și intesificări ale vântului, valabil în intervalul 28 februarie, ora 10 – 1 martie, ora 10, în sud-estul țării. Vor fi afectate județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași. În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h și local va fi viscol.





Pentru intervalul 28 februrie, ora 10 – 1 martie, ora 10, ANM a emis o avertizare cod portocaliu de ninsori viscolite, strat de zăpadă consistent și vizibilitate redusă. Sunt vizate județele Tulcea și Constanța. În aceste județe va ninge însemnat cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent. Vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60…70 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ. Pe litoral și în deltă, rafalele vor atinge 80…90 km/h și vor fi precipitații mixte.

Totodată, ANM a lansat o informare meteorologică valabilă la nivel național. Astfel, în intervalul 1 martie, ora 10 – 3 martie, ora 10, în estul, sudul și centrul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ninge, iar local se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum și în zona montană înaltă, cu viteze în general de 45…50 km/h, viscolind ninsoarea. Până la mijlocul săptămânii vremea va fi rece pentru începutul lunii martie în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în est și sud-est unde și vântul va amplifica senzația de rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...