Vremea în a doua jumătate a lunii noiembrie. Prognoza meteo pentru 16-29 noiembrie

Meteorologii anunță că în ultimele două săptămâni din luna noiembrie, vremea va fi la început mai caldă decât media acestei perioade, dar în a doua săptămână apar precipitațiile și temperaturile scad, anunță ANM în prognoza meteo pentru 16-29 noiembrie.

Vremea în Banat

În primele zile ale intervalului valorile termice se vor situa în general peste mediile multianuale, cu maxime la nivelul regiunii în jur de 12 grade și minime de 4…6 grade. După 20 noiembrie, media temperaturilor maxime va scădea la 6…8 grade, iar minimele vor fi ușor pozitive la început, apoi, în special în a doua săptămână, media va scădea la -1…0 grade. Vor fi ploi slabe în ziua de 17 noiembrie, iar cu o probabilitate mai mare și în intervalul 21 – 24 noiembrie.

Vremea în Crișana

În primele zile, media maximelor termice se va situa în jurul a 11 grade, iar a minimelor va fi de 3…6 grade, caracterizând o vreme ușor mai caldă pentru a doua decadă a lunii octombrie. După acest interval se întrevede un proces de răcire la nivelul întregii regiuni, astfel că media maximelor se va situa, în general, între 5 și 7 grade, iar minimele vor deveni treptat negative, cu o medie în a doua săptămână de prognoză de -2 grade.

Se vor semnala ploi slabe în noaptea de luni spre marți (16/17 noiembrie) și în ziua de marți (17 noiembrie). Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată și la finalul primei săptămâni și începutul celei de-a doua (perioada 21 – 24 noiembrie).

Vremea în Transilvania

Media regională a temperaturilor maxime în primele zile de prognoză va fi de 8…10 grade, iar minimele vor oscila între 1 și 4 grade. După 20 noiembrie, vremea se va răci, astfel, de la o medie a temperaturilor maxime de 7…9 grade, se va ajunge la 4 grade. Minimele vor fi preponderent negative, cu o medie de -5…-2 grade, cele mai scăzute valori, urmând să se înregistreze după 26 noiembrie.

Va ploua temporar în ziua de 17 noiembrie. În restul intervalului se întrevăd precipitații, cu o probabilitate în creștere, după data de 21 noiembrie.

Vremea în Maramureș

Și în Maramureș, în primele zile, se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât normalul pentru a doua decadă a lunii noiembrie. Temperaturile maxime va fi de 10…11 grade, iar a minimele de 2…5 grade. După 20 noiembrie temperatura va fi în scădere, spre o medie a valorilor maxime de 4…5 grade. Minimele vor deveni treptat negative, cu o medie de -3…-1 grad, cele mai scăzute valori, urmând să se înregistreze după 26 noiembrie.

Se vor semnala ploi slabe în noaptea de luni spre marți (16/17 noiembrie) și în ziua de marți (17 noiembrie). Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și perioada 21 – 24 noiembrie.

Vremea în Moldova

În doar două zile, temperaturile vor scădea brusc de la o medie de 11…12 grade la 5…6 grade pe 18 noiembrie. De remarcat că pe perioada nopților, temperaturile vor coborî până la 2…5 grade, mai ridicate decât normalul acestei perioade.

În ultimele zece zile din luna noiembrie, temperaturile maxime vor fi între 4…6 grade, iar minimele vor fi în jur de 0 grade în intervalul 20 – 25 noiembrie și de -3…-2 grade spre finalul lunii.

În zilele de 17 și 18 noiembrie, probabilitatea precipitațiilor va fi foarte ridicată, iar aria acestora va cuprinde cea mai mare parte a regiunii. După aceste zile, ploile vor apărea pe arii restrânse.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, vremea va fi caldă în primele două zile, cu temperaturi care vor ajunge până la 14 grade și o medie a valorilor minime de 5…7 grade. După aceste zile, temperatura va scădea, iar la finalul celor două săptămâni de prognoză, va coborî sub 8 grade. Minimele nocturne vor ajunge la 0 grade spre finalul lunii.

Pe data de 18 noiembrie, sunt așteptate precipitații în toată regiunea. În rest, în cele două săptămâni de prognoză, sunt șanse reduse de ploi.

Vremea în Muntenia

La început, temperaturile vor fi în jurul valorii de 12 grade, apoi se va răci accentuat până la o medie regională de numai 6…7 grade. Temperaturile se vor situa în jurul a 4…6 grade, destul de ridicate pentru această perioada a anului. În intervalul 21-25 noiembrie vor fi temperaturi minime în jur de 1 grad, iar spre finalul lunii media acestora va deveni negativă, la o valoare de -2 grade.

În zilele de 17 și 18 noiembrie, aria ploilor va cuprinde cea mai mare parte a regiunii. Sunt posibile precipitații și în restul intervalului, cu o probabilitate în creștere după 21 noiembrie.

Vremea în Oltenia

La începutul perioadei de prognoză, valorile termice se vor situa în jurul 11…12 grade, maximele, și 3…6, minimele, fiind peste mediile normale. După 19 noiembrie, media temperaturilor maxime va scădea la 6…8 grade, iar minimele vor fi ușor pozitive la început, apoi, în special după 26 noiembrie, media acestora va scădea la -2…0 grade.

Vor fi ploi slabe în 17 și 18 noiembrie. Sunt posibile precipitații și în restul intervalului, cu o probabilitate în creștere după 21 noiembrie.

Vremea la munte

Până pe 20 noiembrie, temperaturile diurne vor fi în general pozitive, cu o medie cuprinsă între 3 și 6 grade. Urmează apoi o răcire a vremii, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile maxime mediate pentru întreg spațiul montan vor fi în jur de 0 grade.

Nopțile vor deveni tot mai reci, astfel că, de la o medie a minimelor termice de -2…0 grade la începutul intervalului, se va ajunge la valori în jur de -6 grade în a doua jumătate a intervalului.

Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane în 17 și 18 noiembrie. În restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai redusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...