VW mizează pe livrări, venituri și profit în creștere în 2021

Volkswagen se așteaptă ca livrările, veniturile și marjele de profit să revină puternic în acest an, pe măsură ce pandemia de coronavirus se diminuează, după ce profitul aproape s-a înjumătățit în 2020, care deși a fost mai bun decât se aștepta inițial producătorul auto german, a fost, totuși, marcat de pandemie.

Numărul 2 mondial la mașini vândute după Toyota, Volkswagen cheltuie zeci de miliarde de euro pentru a se reinventa ca lider pe piața vehiculelor electrice, unde Tesla e deocamdată lider.

„Anul trecut, Grupul Volkswagen a reușit să limiteze efectele pandemiei asupra afacerii și să pună în același timp baze strategice importante pentru transformarea sa”, a declarat vineri un oficial al companiei.

Livrările și vânzările, care au fost ambele afectate de pandemie în 2020, sunt înregistrate în mod semnificativ în acest an, a transmis compania. În 2020, vânzările au scăzut cu 11,8% la 222,9 miliarde de euro, în timp ce livrările au scăzut cu 15,2%. Marja operațională este văzută la capătul superior al intervalului țintă de 5%-6,5%, în creștere față de 4,3% anul trecut.

„Rezultatele financiare disponibile acum sunt mult mai bune decât se aștepta inițial și arată ce este capabil să realizeze compania noastră, în special în condiții de criză”, a spus oficialul companiei, adăugând că VW intenționează să reporteze impulsul din decembrie 2020 în 2021.

Acțiunile de la Volkswagen au crescut cu până la 2,6% până la un nou maxim nou al utimelor 13 luni, iar analiștii spun că nu este nevoie de o listare a diviziei de lux Porsche AG, având în vedere lichiditatea de 26,8 miliarde de euro a Volkswagen. O astfel de mișcare, despre care sursele spun că este luată în considerare de Volkswagen, ar fi în continuare „foarte utilă” dacă CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, vrea să tripleze aproape valoarea de piață a Volkswagen la 250 de miliarde de euro, a declarat analistul Bernstein Arndt Ellinghorst.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...