Walt Disney „intră” pe tehnologia de recunoaştere facială

Publicat: 25 mart. 2021, 10:00, de Roxana Roseti, în TEHNOLOGIE , ? cititori
Walt Disney „intră” pe tehnologia de recunoaştere facială

Compania Walt Disney World din Orlando (Florida) a anunţat că va începe testarea tehnologiei de recunoaştere facială la intrarea vizitatorilor în parcul tematic Animal Kingdom.

O primă serie de teste vor avea loc până la 23 aprilie, potrivit EFE. Aceste probe constau într-o captură a chipului vizitatorului care va fi transformată în număr unic servind ulterior la intrarea în parc.

Având viitorul în minte şi schimbarea focalizării spre experienţe fără contact fizic, începem să probăm timp de 30 de zile tehnologia de recunoaştere facială„, notează compania într-un comunicat.

Cum va decurge totul

Participarea vizitatorilor la probele faciale este opţională. „Vom căuta mereu forme inovatoare şi convenabile pentru a ameliora experienţa invitaţilor noştri, mai ales în contextul impactului COVID-19„, precizează compania într-un comunicat.

Participantul voluntar are acces la o linie de probă a recunoaşterii faciale, unde renunţă la accesorii precum ochelari, şepci sau cozoroace şi se plasează în faţa unei camere de acces (MagicBand) şi a unui scaner pentru a activa sistemul.

Tehnologia va face o poză cu chipul vizitatorului care va deveni un număr unic asociat biletului de intrare, asigură compania.

Walt Disney World Resort va sărbători la 1 octombrie 50 de ani de existenţă, ca cel mai mare parc de atracţii şi mai vizitat din lume, dar în continuă expansiune şi oferind noi experienţe în cele patru parcuri tematice ale sale.