Weekend aglomerat pentru pompierii militari: salvatorii au gestionat aproape 4.000 de intervenții

A fost un weekend aglomerat pentru pompierii militari. Aceștia au gestionat 3.795 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 3.045 de persoane aflate în dificultate, conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În afara acestor situații, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 202 de incendii, precum și în alte 538 de intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată, etc. Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 16 accidente rutiere.

Exemple de misiuni:

O misiune complexă a avut loc în județul Prahova, pompierii fiind solicitați să intervină vineri, în urma producerii unui accident rutier, pe DN1, în localitatea Băicoi, unde un autoturism a intrat într-un stâlp. Peste 15 salvatori, cu 2 autospeciale de descarcerare, 1 autospecială de stingere , 1 terapie intensivă mobilă și 1 echipaj SMURD s-au deplasat, în cel mai scurt timp, la locul evenimentului, constatând faptul că, în urma acestui incident au rezultat 4 victime. Din cauza impactului puternic, 2 persoane și-au pierdut viața, iar celelalte 2 victime, după ce au fost asistate medical de către echipajele SMURD, au fost transportate la spital.

O altă intervenție deosebită a avut loc sâmbătă, în urma izbucnirii unui incendiu la o locuință din localitatea Pârscov, județul Buzău. Prin eforturi susținute, pompierii buzoieni au limitat propagarea incendiului, care se manifesta generalizat la o casă de locuit și la anexe, pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Pe timpul operațiunilor de intervenției, 3 persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Incendiu puternic la o casă din Bârlad

Misiunea zilei de duminică a fost cea din județul Vaslui, unde peste 70 de pompieri, care au încadrat 15 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă, în orașul Bârlad. Ajunși la locul evenimentului, colegii noștri au constatat faptul că flăcările se manifestau la nivelul a 6 locuințe și la mai multe anexe gospodărești. Pe timpul operațiunilor de intervenție, 4 persoane, care au suferit atac de panică, au fost asistate medical de către colegii noștri. De asemenea, 18 persoane au fost evacuate, 10 dintre acestea fiind relocate în spații puse la dispoziție de autoritățile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...