Wizz Air alocă a douăsprezecea aeronavă bazei din Bucureşti şi introduce două noi rute

Wizz Air va continua extinderea operaţiunilor din România, odată cu adăugarea unei noi aeronave bazei sale din Bucureşti şi cu introducerea a două noi rute spre Grecia şi Italia.

„Suntem bucuroşi să anunţăm două rute noi din România, precum şi a douăsprezecea aeronavă de la baza din Bucureşti. Aceasta marchează o etapă importantă pentru reţeaua din România, pe măsură ce continuăm expansiunea şi ne adaptăm la contextul revenirii la capacitatea pre-pandemie. Aceste anunţuri reconfirmă strategia noastră de creştere şi angajamentul de a oferi tarife reduse şi călătorii sigure către destinaţia dorită”, a declarat, miercuri, Evelin Horvath, acting network officer, citată de Agerpres.

Noua aeronavă Airbus A321neo a Wizz Air se va alătura flotei în iulie 2022.

Totodată, noile rute vor fi din Bucureşti către Preveza-Aktion, Grecia, şi Rimini, Italia. Wizz Air oferă acum 56 de rute de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Biletele sunt deja disponibile online începând cu 99 lei.

Zboruri din București către Preveza și Rimini din iulie și septembrie 2022

Românii pot călători acum din Bucureşti la Preveza-Aktion, Grecia, în zilele de joi şi duminică, începând cu 7 iulie 2022. Situat la gura Golfului Ambracian, oraşul Preveza este o destinaţie perfectă pentru vacanţele de familie petrecute într-o zonă însorită, cu o bogată istorie antică.

În plus, o a doua rută va decola din Bucureşti către Rimini, Italia, în fiecare joi şi duminică, începând cu 29 septembrie. Rimini este o destinaţie populară pentru vacanţe în Europa, cu o istorie la fel de captivantă şi plaje pline de viaţă cu deschidere la Marea Adriatică.

„Un lucru important este că 20% din echipajele noastre sunt localizare în România, avem 500 de membri ai echipajului la Bucureşti, ceea ce arată angajamentul nostru”, a continuat Horvath.

Wizz Air transportă o treime din pasagerii de pe Aeroportul Otopeni

Prezent la conferinţă, Valentin Iordache, directorul de comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, a arătat că Wizz Air are o treime dintre pasagerii pe de aeroportul Henri Coandă.

„Compania a anunţat două noi destinaţii de vacanţă, ne bucurăm că se întâmplă asta şi aşteptăm noi rute. Este un lucru bun şi că sunt noi aeronave bazate pe Henri Coandă, chiar dacă aeronavele trebuie să stea cât mai puţin la sol. Platforma este destul de aglomerată şi la anumite ore este foarte greu să găseşti loc liber să parchezi o aeronavă”, a spus Iordache.

Potrivit acestuia, aeroportul este în plin proces de extindere, un nou terminal fiind în construcţie.

„Suntem la 70% din traficul pe care îl înregistram în 2019, cu unele zile când traficul se apropie de ce era atunci, sperăm să revenim să acoperim pierderile produse de pandemie”, a arătat reprezentantul CNAB.

La Aeroportul Băneasa, lucrările s-au încheiat şi acum se derulează ultimele pregătiri pentru reluarea zborurilor.

„Suntem în discuţii cu câteva companii aeriene mai mici. Aeroportul va rămâne unul pentru curse de business, charter şi regionale, capacitatea de procesare fiind de 200 de pasageri pe oră”, potrivit lui Iordache.

În ceea ce priveşte conflictul din Ucraina, acesta a afectat operaţiunile Wizz Air, care a avut în martie o scădere de 7%.

„În prezent avem patru aeronave blocate acolo. Am reuşit să evacuăm toate persoanele care făceau parte din echipele noastre. În privinţa refugiaţilor, am început prin a oferi 100.000 de bilete gratuite, care au fost utilizate spre toate punctele noastre de destinaţie, iar când s-au epuizat am oferit tarife reduse refugiaţilor”, a mai spus Evelin Horvath.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...