Wizz Air suspendă încă 12 rute de zbor din România, pe cele mai mari aeroporturi

Compania low-cost Wizz Air a anunțat că nu va mai opera nu mai puțin de 12 rute spre și dinspre patru aeroporturi românești – București, Cluj, Iași și Timișoara. 

Compania low-cost maghiară a anulat în urmă cu câteva zile zborurile pe care le programase să fie operate în sezonul de iarnă 2023/2024 pe 12 rute aeriene spre și dinspre România, scrie site-ul de specialitate  boardingpass.ro.

Conform datelor din sistemul de rezervări, Wizz Air nu va mai zbura de la finalul lunii octombrie 2023 din București spre aeroporturile din Aarhus (Danemarca), Alghero (Italia), Malmo (Suedia) și Santander (Spania).

Tot de la sfârșitul lunii octombrie, nu vor mai fi operate din Cluj Napoca zboruri spre Catania (Italia), Larnaca (Cipru), Liverpool (Marea Britanie), Luqa (Malta) și Napoli (Italia). 

Wizz Air renunță, de asemenea, și la zborurile dintre Iași și aeroporturile din Catania și Treviso (Italia), dar și la una dintre rutele operate din Timișoara, cea spre aeroportul din Treviso (Italia). 

În ultimele luni Wizz Air a anulat definitiv mai multe rute spre și dinspre aeroporturi din România, însă acum este neclar dacă aceste rute vor fi reluate în vara anului 2024. 

Sursa citată menționează că e neclar ce a dus la această decizie a Wizz Air. Nu este primul anunț de gen al Wizz Air, la începutul lunii mai fiind deja anunțate mai multe anulări de zboruri importante, cum ar fi Cluj – Antalya sau București – Antalya. Paradoxal, zborurile de pe aeroportul din Cluj spre Antalya urmau să debuteze pe 18-19 mai 2023, însă au fost anulate înainte de a ”prinde aripi”.

După anularea acestor rute, Wizz Air va opera o singură rută regulată din România spre Turcia, mai exact Iași – Istanbul. Asta, în timp ce ruta Iași – Santorini (Grecia) a fost anulată. Ca și alternativă, românii vor putea folosi zborurile cursei Pegasus Airlines, singura companie care îi va mai duce în Turcia, în zona Antalya. Desigur, nu pot fi ignorate zecile de zboruri de tip charter care vor duce românii pe stațiunile de pe litoralul turcesc, independente de Wizz Air.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...