World Medical Association: Doza „booster” pentru orice persoană, după șase luni de la schema completă

Medicul Frank Ulrich Montgomery, președintele World Medical Association (WMA) face un apel la comunitățile internaționale pentru folosirea dozei de supra-rapel pe scară largă, transmite DPA, Agerpres.

Orice persoană care a fost vaccinată cu schemă completă în urmă cu şase luni ar trebui să primească o doză booster în curând”, a declarat preşedintele WMA pentru grupul media Funke într-un interviu publicat marţi.

Președintele WMA a explicat necesitatea administrării dozei supra-rapel.  “Deoarece protecţia imunitară scade după şase luni, noi, ca societate, trebuie să fim interesaţi ca această protecţie să rămână stabilă”, spune Frank Ulrich Montgomery.

Pentru a facilita accesul, președintele WMA spune că dozele ”booster” ar putea fi administrate de medicii generaliști, care au experiența necesară. De asemenea, el consideră că ar fi o greșeală menținerea centrelor de vaccinare, deoarece funcționarea lor costă de 10 ori mai mult comparativ cu vaccinarea în cabinetele medicilor de familie. În plus, oamenii ar veni mai curând la medicul lor de familie decât să se deplaseze la un centru de vaccinare pentru doza ”booster”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole