Wzz Air închide baza de la Bacău din cauza „mediului macroeconomic”

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat închiderea bazei de la Bacău pentru a putea reloca capacitatea de zbor „către alte rute cu o cerere mai ridicată”. Închiderea este parte a planurilor de optimizare a rețelei și a operațiunilor din România.

Wizz Air a anunțat că închiderea bazei de la Bacău se va realiza de astăzi, 10 ianuarie 2023. Compania va continua să opereze o serie de rute din Bacău, incluzând rutele către Londra Luton și Milano Malpensa. Angajaților afectați de la baza din Bacău le vor fi oferite oportunități în alte zone ale rețelei Wizz Air.

Primul zbor al Wizz Air a decolat din Bacău în data de 29 octombrie 2020, iar de atunci, compania aeriană și-a extins constant operațiunile, transportând aproape jumătate de milion de pasageri pe rutele sale cu tarif redus către și dinspre Bacău.

Nu renunță la România

„Wizz Air rămâne angajată dezvoltării pe termen lung pe piața românească, creând sute de locuri de muncă suplimentare atât în cadrul companiei aeriane, cât și în industriile asociate, stimulând creșterea sectoarelor turismului și ospitalității din România. Compania aeriană va continua să zboare de la șapte baze în România, operând peste 60.000 de zboruri pe lună către 22 de țări”, arată compania într-un comunicat.

Clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului.

„Mediul macroeconomic complicat a făcut imposibilă continuarea operațiunilor noastre în Bacău. Ne cerem scuze clienților noștri români pentru orice inconveniențe pe care această decizie le va cauza.

Prioritatea noastră în acest moment este să ne asigurăm că toți clienții afectați sunt contactați direct, primind sfaturi clare cu privire la opțiunile lor, și să avem grijă de colegii și echipajul nostru din Bacău.

Wizz Air continuă să ofere tarife reduse de pe alte aeroporturi din România, inclusiv din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Suceava, Iași și Sibiu”, spune Tischner Roland, Officer Wizz Air Hungary General Operations.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole