Xiaomi ar putea produce mașini electrice la o fabrică a producătorului auto chinez Great Wall

Producătorul de smartphone-uri chinez Xiaomi Corp intenționează să producă vehicule electrice (EV) folosind fabrica Great Wall Motor, potrivit Reuters. Xiaomi, unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume, este în discuții pentru a utiliza una dintre fabricile Great Wall din China pentru a produce vehicule electrice sub propria marcă.

Viitoarele EV ale Xiaomi vor viza mass market, urmând să fie poziționate la fel ca produsele sale electronice, spun sursele Reuters.

Marele Zid, care nu a oferit până acum servicii de producție altor companii, va oferi consultanță inginerească pentru a accelera proiectul, a spus unul dintre oameni. Ambele companii intenționează să anunțe parteneriatul la începutul săptămânii viitoare.

Planul vine în timp ce Xiaomi încearcă să-și diversifice fluxurile de venituri din afacerea cu smartphone-uri, care reprezintă cea mai mare parte a veniturilor sale, dar care are marje mici de profit.

Pe lângă smartphone-uri, Xiaomi produce zeci de dispozitive conectate la internet, inclusiv scutere, purificatoare de aer și aragazuri pentru orez.

EV-ul Xiaomi ar putea apărea în 2023

Firma intenționează să lanseze primul său EV în jurul anului 2023. Le va permite mașinilor să se conecteze cu alte dispozitive din ecosistemul produsului, potrivit surselor Reuters.

Great Wall, cel mai mare producător de camioane din China, a lansat anul acesta o marcă independentă pentru vehicule electrice și inteligente. De asemenea, construiește o fabrică de vehicule electrice în China alături de BMW AG din Germania.

Constructorul auto a vândut 1,11 milioane de vehicule anul trecut, ajutat de popularitatea modelelor precum camioneta din seria P și Ora EV. În prezent, își construiește prima fabrică în Thailanda.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole