YouTube Shorts, disponibil în România

YouTube a anunţat că versiunea beta a YouTube Shorts este disponibilă acum și în România.

Prezentat pentru prima dată în septembrie 2020, YouTube a extins serviciul Shorts în 26 de ţări. Serviciul va fi disponibil în mai mult de 100 de ţări din întreaga lume.

Deşi videoclipurile scurte puteau să fie vizionate pe platformă şi anterior, utilizatorii vor putea să acceseze pentru prima dată instrumentele de creaţie Shorts, care includ o cameră cu mai multe segmente pentru combinarea mai multor decupaje video, posibilitatea de a înregistra cu muzică, de a alege setările de viteză şi multe altele.

Funcţiile noi includ şi posibilitatea de a folosi conţinut audio nu doar din alte videoclipuri scurte, dar şi din videoclipurile de pe YouTube.

Astfel, utilizatorii pot să-ţi pună amprenta creativă asupra conţinutului pe care adoră să-l vizioneze pe YouTube, ajutând la atragerea unor noi segmente de public, fie că este vorba despre a reacţiona la glumele lor preferate, testarea celei mai recente reţete a unui creator sau repunerea în scenă a unor scheciuri. Creatorii vor deţine controlul şi vor putea să renunţe dacă nu doresc ca videoclipurile lor lungi să fie remixate.

În plus, odată cu extinderea internaţională a produsului, este lansat şi un nou set de funcţii, precum adaugarea de text în anumite puncte din videoclip; adaugare automată de subtitrari în videoclipul scurt; înregistrare de până la 60 de secunde cu camera Shorts; adăugare de clipuri video din galeria telefonului la înregistrările realizate cu camera Shorts; adaugare filtre de bază pentru corecţia culorilor în videoclipurile scurte, urmând a fi lansate mai multe efecte în viitor.

„Vrem să fie uşor şi distractiv să creezi videoclipuri scurte(…)Pe măsură ce dezvoltăm Shorts împreună cu creatorii şi artiştii noştri, vom adăuga mai multe funcţii pe care să le testeze utilizatorii”, a transmis Todd Sherman, manager global de produs pentru YouTube Shorts.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...