Zahărul, un ucigaș în serie!

Un român consumă, în medie, 30 de kilograme de zahăr anual, adică aproximativ 82 de grame zilnic, avertizează pe Facebook Institutul Clinic Fundeni.

Asta înseamnă un consum de zahăr zilnic de aproape trei ori mai mare față de recomandările Asociației Americane a Inimii. Potrvit acestei asociații, aportul de zahăr zilnic nu trebuie să fie mai mare de 36 de grame – bărbați și 24 de grame – femei.

Cele mai bogate în zahăr sunt dulciurile, băuturile răcoritoare, sucurile de fructe îndulcite, produsele de patiserie etc.

Mai trebuie reținut că multe produse prelucrate conțin zahar care poate fi ”ascuns”.  Din această categorie fac parte sosurile, dressingurile, iaurturile îndulcite, pâinea, mâncarea gata preparată etc.

Specialiștii subliniază că inclusiv fructele și legumele proaspete conțin zahăr, ”dar într-o formă mai sănătoasă, însoțit de fibre și nutrienți esențiali”, subliniază aceeași sursă.

Milioane de decese

Studiile indică faptul că excesul de zahăr reprezintă o amenințare majoră: crește riscul de cancer și de îmbătrânire prematură.

 O echipă de medici de la Universitatea California a estimat că abuzul de zahăr este responsabil de 35 de milioane de decese pe an.

Un mod de detoxifierea de zahăr este dieta formată din alimente naturale. Asta înseamnă a renunța la alimentele din cutii, conserve sau sticle.

”Este important să fim conștienți de conținutul de zahăr din alimentele pe care le consumăm și să încercăm să optăm pentru alegeri mai sănătoase, cum ar fi alimentele integrale, pentru a reduce aportul de zahăr adăugat în dietă și a menține o alimentație echilibrată.

Așa că fii responsabil cu privire la consumul de zahăr!”, este precizat pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole