Zece polițiști rutieri din Timiș, reținuți. Unde au ascuns „oamenii legii” cele 380 de șpăgi

Zeci de agenți de poliție de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Timiș au fost reținuți, iar acum riscă să fie arestați, fiind acuzați de luare de mită. Conform anchetatorilor, banii de șpagă erau ascunși în dosare.

Pe lângă audierile de la Parchet, au avut loc percheziții la Serviciul de Înmatriculări, de unde s-au ridicat probe într-un dosar cu un prejudiciu estimat la 100.000 de lei. Din cauza acestei anchete, activitatea de la Înmatriculări este blocată.

Procurorii au primit informații că la Serviciul de Înmatriculări Timiș angajații iau șpagă ca să închidă ochii în fața celor care veneau să obțină acte fără programare. Conform rechizitoriului, în perioada ianuarie – mai 2021, peste 380 de persoane au dat mită în astfel de situații. 

„În prezent, activitatea de la înmatriculări este închisă, noi sperăm ca în cel mai scurt timp să reluăm activitatea poate chiar mâine”, a declarat Dinu Leiba, șef al Serviciului de Înmatriculări Timiș, conform Digi24.

Anchetatorii au ridicat mai multe dovezi de la sediul serviciului de înmatriculări și le-au adus aici la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. 

Conform surselor, banii erau ascunși în dosarele de solicitare a actelor pentru eliberarea de permise. Astfel, ajungeau direct la cine trebuia. Toți cei 10 agenți au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie propuși pentru arestare.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole