Zeci de doctori din privat au fost anunțați de polițiști că trebuie să lucreze în spitalele de stat

Ministerul Sănătăţii grec a ordonat vineri ca 85 de medici privaţi să lucreze în spitale de stat. Din cauza celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, spitalele, în special cele din nordul Greciei, sunt supraaglomerate de mai multe săptămâni.

Pentru a reduce presiunea asupra doctorilor din spitale pe fondul pandemiei de coronavirus, Ministerul Sănătăţii grec a decis ca 85 de medici privaţi să se prezinte la serviciu. Poliţiştii au predat documentele corespunzătoare medicilor, care acum trebuie să se prezinte la spitale sâmbătă dimineaţă, a anunţat radioul de stat.

Guvernul de la Atena a luat o decizie cu o zi înainte ce a făcut posibil acest pas. Experţi juridici au declarat că cei care refuză ar putea riscă până la trei ani de închisoare.

Guvernul de la Atena a chemat deja medicii privaţi să se ofere voluntar la începutul lunii noiembrie. Cu toate acestea, doar aproximativ 40 s-au oferit să lucreze, scrie Agerpres.

Potrivit asociaţiilor medicilor din spitale, sistemul de sănătate grec are nevoie de cel puţin 150 de medici suplimentari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...