Zeci de elevi, izolați la școală: Un profesor a fost testat pozitiv cu COVID

Zeci de elevi din Beijing au rămas închiși în școală după ce profesorul lor a fost testat pozitiv cu coronavirus.

Conform BBC, China continuă să aplice așa-numita strategie „zero COVID” prin care orice posibil focar este izolat rapid.

Din acest motiv, școala din Beijing în care a fost depistat un caz de Covid a fost complet izolată. Toți copiii au fost testați. Cei care nu au primit încă rezultatele testelor COVID au trebuit să rămână în școală peste noapte. Părinții au fost nevoiți să aducă haine, perne și pilote pentru ca cei mici să poată dormi. Și profesorii și membrii personalului au fost testați, iar școala a fost închisă temporar.

Nu se știe cu exactitate câți copii au rămas izolați în interiorul școlii, însă potrivit informațiilor difuzate de postul de televiziune Falun-gong, 35 de elevi au fost plasați ulterior în carantină.

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, China a aplicat strategia ”zero COVID” și continuă să aibă această abordare la aproape doi ani de atunci. Strategia presupune, printre altele, carantinarea zonelor în care sunt depistate cazuri și închiderea frontierelor. Măsurile luate de autoritățile de la Beijing intră în contrast cu cele luate de alte state occidentale sau chiar din Asia, care încep să se redeschidă treptat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...