Zeci de mii de francezi au protestat pe străzi împotriva certificatului verde

Aproape 29.000 de francezi au manifestat, în acest weekend, pe străzi, cerând scoaterea certificatului verde, informează Le Figaro.

Pentru al 17-lea weekend consecutiv, francezii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva permisului sanitar care le îngrădește multe drepturi privind libertatea de mișcare și de muncă. Ieri, pe străzile din Franța, 28.920 de persoane au manifestat, potrivit datlor Ministerului de Interne francez, citate de publicatția Le Figaro.

Mișcarea de protest a fost lansată în luna iulie și are din ce în ce mai puțini participanți. Cei mai mulți au fost pe data de șapte august, când 237.000 de francezi au manifestat împotriva permisului sanitar, informează sursa citată. Până acum, în toată Franța au avut loc 165 de marșuri în acest sens. De asemenea, săptămâna trecută au ieșit în stradă 40.000 de francezi.

Vineri, Parlamentul francez a autorizat posibila utilizare a certificatului verde până pe 31 iulie, după votul dat de Adunarea Naţională într-o ambianţă tensionată a proiectului de lege de „vigilenţă sanitară”, aprobat de 118 de parlamentari. 89 de parlamentari au votat împotriva, iar unul s-a abținut de la vot.

Emmanuel Macron se va adresa marţi francezilor, cu privire la subiectul permisului sanitar, după Consiliul de Apărare a Sănătăţii. Agenţia Naţională de Sănătate Publică din Franța a anunţat vineri 8.998 de cazuri de Covid şi o rată de pozitivitate de 2,4% în ultima săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...