Zeci de percheziţii în Vâlcea şi în Bucureşti la persoane bănuite de fraude informatice

Zeci de percheziţii au fost făcute în judeţul Vâlcea şi în municipiul Bucureşti la persoane bănuite de fraude informatice, acestea fiind suspectate că au deschis peste 200 de conturi prin intermediul cărora au transferat şi retras două milioane de euro care ar proveni din fraudă informatică. Opt persoane au fost reţinute în acest caz.

Potrivit unui comunicat al IGP, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, au făcut 27 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de fraude informatice, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale şi trafic de droguri de risc.

“La data de 7 iulie, poliţiştii au descins în 27 de locaţii din judeţul Vâlcea şi din Bucureşti, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea de fraude informatice, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale, trafic de droguri de risc, fiind vizate 16 persoane. În cadrul aceluiaşi dosar penal, au fost efectuate două percheziţii domiciliare în Atena, Grecia, cu sprijinul autorităţilor elene”, se arată în comunicatul IGP.

Sursa citată menţionează că până în luna iunie 2021, persoanele bănuite ar fi deschis cel puţin 120 de conturi bancare în Ungaria şi cel puţin alte 100 de conturi bancare în Spania, Polonia şi alte ţări, prin intermediul cărora ar fi fost transferat şi, ulterior, retras 2 milioane de euro care ar proveni din comiterea de infracţiuni de fraudă informatică.

În urma percheziţiilor, şapte bărbaţi şi o femeie, din judeţul Vâlcea, au fost reţinuţi.

Poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 105.000 de euro, 20.300 de lei, ceasuri, telefoane, cartele, tablete, un pistol cu glonţ, supus autorizării, 34 de fragmente vegetale şi alte bunuri.

De asemenea, au fost puse în aplicare 16 mandate de aducere la sediul poliţiei.

Cercetările sunt continuate de poliţişti şi procurori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...