Zeci de șoferi prinși conducând sub influența drogurilor, în minivacanță!

Publicat: 06 iun. 2023, 14:00, de Teodora Dinu, în Travel , ? cititori
Zeci de șoferi prinși conducând sub influența drogurilor, în minivacanță!

Una dintre principalele misiuni ale MAI în aceste zile a fost asigurarea fluenței circulației pe drumurile aglomerate și prevenirea accidentelor. Ca de fiecare dată, echipajele de poliție au stat la pândă cu aproximativ 300 de aparate radar, dar și cu dispozitive care semnalează consumul de alcool și de droguri la volan.

Peste 1.500 de polițiști rutieri au fost zilnic prezenți în trafic începând cu 31 mai, când foarte mulți cetățeni au plecat la drum, și până ieri când marea majoritate au revenit acasă.

Cea mai solicitată arteră a fost, evident, Autostrada A2 București – Constanța, traficul desfășurându-se cu dificultate și din cauza lucrărilor de la Fetești.

Pentru a veni în sprijinul celor care se îndreptau spre Capitală și care erau în număr foarte mare, ieri, au fost impuse restricții în trafic pentru cei care mergeau spre Constanța. Această măsură a permis creșterea fluenței traficului spre București și reducerea timpului petrecut în coloană. 

Traficul a fost monitorizat și din aer cu sprijinul Inspectoratului General de Aviație.

Aproximativ 4.200 de șoferi au rămas fără permis, dintre care 34 ca urmare a consumului de droguri sau alte substanțe interzise. Totodată au fost retrase 1.561 de certificate de înmatriculare.

Față de anul trecut, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 44%, numărul persoanelor care și-au pierdut viața a scăzut cu 30 de procente, iar numărul răniților grav cu 47%, informează MAI.

Nu doar în trafic, ci și în zonele aglomerate

Efectivele MAI au fost prezente în toate zonele aglomerate sau cu risc de producere a unor evenimente nedorite, cu precădere în stațiunile turistice, locuri de agrement, dar și în punctele de trecere a frontierelor, în aeroporturi și în gări.

Echipajele de ordine publică au desfășurat peste 17.000 de intervenții în timp ce structurile pentru situații de urgență au efectuat aproximativ 8.800 de misiuni dintre care aproximativ 7.200 pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 320 pentru stingerea de incendii.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 905 autori de infracțiuni și au aplicat aproximativ 59.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 22,5 milioane de lei.

Citește și: Drumul cel mai scurt până în Grecia cu mașina