Zeci de ţări au cerut retragerea imediată a trupelor ruseşti de la centrala nucleară ocupată Zaporojie

Zeci de ţări, precum şi UE, au cerut retragerea imediată a trupelor ruseşti de la centrala nucleară ocupată Zaporojie din Ucraina. ”Staţionarea personalului militar şi a armelor ruseşti la instalaţia nucleară este inacceptabilă”, se arată într-o declaraţie citată duminică de agenţia germană de presă DPA.

”Desfăşurarea de personal militar şi armament rusesc la instalaţia nucleară este inacceptabilă şi nu respectă principiile de siguranţă, securitate şi garanţii pe care toţi membrii AIEA (Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică) s-au angajat să le respecte”, a afirmat grupul într-o declaraţie comună.

Cererea a fost făcută în numele UE, precum şi al SUA, al Marii Britanii, al Norvegiei, al Australiei, al Japoniei, al Noii Zeelande şi al multor alte ţări.

”Cerem Federaţiei Ruse să îşi retragă imediat forţele militare şi tot personalul neautorizat de la centrala nucleară Zaporojie, din împrejurimile sale imediate şi din întreaga Ucraină, astfel încât operatorul şi autorităţile ucrainene să îşi poată relua responsabilităţile suverane în cadrul graniţelor Ucrainei recunoscute la nivel internaţional. Acest lucru va permite, de asemenea, AIEA să îşi desfăşoare verificările în conformitate cu obligaţiile de garanţii ale Ucrainei în condiţii de siguranţă şi securitate şi în timp util”, se arată în declaraţie.

3 COMENTARII

 1. Atât pentru Wagner Group
  „Moartea este treaba noastră și afacerile sunt bune.” „Nu cred în nimic. Sunt aici pentru violență.” Acestea sunt cele două motto-uri după care funcționează Grupul Wagner, infama organizație paramilitară mercenară a lui Putin. Ei ajung chiar atât de departe încât să aibă petice cu aceste motto-uri cusute pe uniforme – asta și petice Grim Reaper.

  Așa că ieri un grup de infanteriști ucraineni le-a dat dorința lor – violență. În timp ce patrulau, o unitate de soldați ucraineni și un altul mercenari din Grupul Wagner s-au întâlnit într-o pădure. A urmat un incendiu intens. La sfârșitul ei, câteva zeci de bandiți Wagner zăceau morți pe pământ. Un soldat ucrainean a fost rănit ușor.

 2. Există o vorbă poloneză – A lupta cu moscoviții nu este o treabă. Este o plăcere.

  Un celebru general cecen a spus că soldații ruși sunt niște lași imorali. Ei evită contactul apropiat. Preferă să tragă în tine de la distanțe mari. Ei ucid civili și îi forțează pe cei rămași să facă presiuni asupra guvernului victimei să se predea.

  Hotii ieftini. Fură chiar și lenjerie uzată.

  Lăsând deoparte tortura, violul și uciderea civililor, jefuirea și distrugerea fără îndoială…

  Rusia aruncă oameni și mașini pentru a lupta vrând-nevrând, în speranța de a copleși inamicul cu un număr absolut. De aceea ucrainenii îi numesc „orci”. Sunt carne de tun prost antrenată, prost disciplinată. Mai presus de toate, nu au coordonare. Nimeni nu le explică oamenilor lor ce încearcă ei să obțină. Tot ce pot face este să se supună ordinelor, iar când ceva nu merge bine, ei nu știu ce să facă. Nu au inițiativă pentru că nu au voie. Este mai bine să stai acolo decât să încerci ceva fără comenzi.

 3. Ce simți ca să mergi la război? Patriotism sau Coruptia ?
  Rusia!
  Au fost unități cu peste 150% victime.
  Aceasta înseamnă că unitatea intră în luptă, pierde poate 50% din soldați, se retrage, se împrospătează cu noi soldați, merge din nou la luptă și așa mai departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...