Zelenski, către Parlamentul Australiei: Dacă nu oprim Rusia acum, și alte țări și-ar putea ataca vecinii

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat parlamentului australian prin videoconferință. 

Volodimir Zelenski a cerut sprijin, argumentând că dacă ambițiile Rusiei nu vor fi oprite, alte țări i-ar putea urma exemplul și și-ar putea ataca vecinii.

„Cele mai negre pagini ale istoriei secolului trecut au fost redeschise de Rusia. Cele mai mari amenințări ale secolului trecut au fost aduse în prezent, răul pe care omenirea a crezut că l-a lăsat mult în urmă.

Dar cel mai grav lucru, dacă nu oprim Rusia acum, dacă nu tragem Rusia la răspundere, atunci unele dintre țările lumii care așteaptă cu nerăbdare să pornească un război similar împotriva vecinilor vor decide că astfel de lucruri sunt posibile si pentru ei. Soarta securității globale este decisă acum.

Nimeni nu poate spune că vreo parte a lumii este la adăpost de contaminarea radioactivă care s-ar produce dacă sunt folosite armele nucleare. O țară care folosește șantajul nuclear ar trebui să primească sancțiuni care să arate că un astfel de șantaj este distructiv pentru șantajist”, a declarat Zelenski.

Președintele ucrainean a cerut noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Zelenski a avertizat cu privire la marile implicații pentru securitatea globală dacă Rusia nu este oprită și a vorbit, de asemenea, despre ce va urma după război, invitând națiunile și companiile să investească în restaurarea Ucrainei. Zelenski a vorbit în mod special despre dezvoltarea porturilor și orașelor de la Marea Neagră și reconstrucția sectorului naval.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole