Zelenski cere ca Rusia să fie declarată stat terorist

După mai bine de trei luni de război, în care s-au bombardat puncte strategice, în care multe zeci de mii de civili au căzut victime acestor atacuri, în care spitale și școli au fost distruse, în care copii și civili au fost răpiți, schingiuiți, deportați, în care violurile au fost la ordinea zilei, în care s-au întâmplat multe lucruri despre care nimeni nu mai credea că sunt posibile în secolul al XXI-lea, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski cere ca Rusia să fie declarată stat terorist.

Potrivit EFE, Zelenski a arătat în discursul său obișnuit: „Din nou şi din nou, voi reaminti lumii că Rusia ar trebui, în sfârşit, să fie recunoscută oficial ca stat terorist, stat sponsor al terorismului. Aceasta e, pur şi simplu, realitatea. Ea e corectă şi reflectă faptul că ocupanţii au creat-o în Ucraina şi vor să o ducă mai departe în Europa. Şi acest lucru, că e stat terorist, trebuie stabilit legal”.

În continuarea discursului său, preşedintele ucrainean a mai arătat că armata rusă a lansat „atacuri absolut fără sens şi de-a dreptul barbare asupra regiunii Sumî” cu rachete şi mortiere. Preşedintele, de asemenea, a menţionat că, în urma bombardamentului rusesc asupra regiunii Nikolaev au fost rănite grav șapte persoane și una a murit.

„Obuzele au lovit o zonă rezidenţială, la 20 de metri de o grădiniţă. Aceştia sunt inamicii pe care şi i-a ales Federaţia Rusă”, a remarcat el. În regiunea Doneţk, potrivit lui Zelenski, s-au înregistrat, de asemenea, victime și distrugeri serioase.

Președintele ucrainean a mai afirmat că la reuniunea Consiliului European, din 30 şi 31 mai va vorbi despre teroare, „care a devenit, de fapt, singura formă de acțiune a statului rus în raport cu Europa. Avem teroare pe pământul Ucrainei. Avem teroare pe piaţa energetică a întregii Europe, nu numai la noi în ţară. Avem teroare pe piaţa alimentară, și chiar la scară globală. Şi ce fel de teroare va mai urma?” s-a întrebat Zelenski.

De aceea, arătând și știind toate astea, comunitatea europeană poate să oprească o astfel de politică a Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...