Zelenski decretează mobilizarea generală în Ucraina în contextul războiului cu Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a decretat joi mobilizarea generală a trupelor ucrainene în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva ţării.

Proiectul de lege privind aprobarea decretului preşedintelui Ucrainei „Cu privire la mobilizarea generală″ a fost înaintat spre adoptare Radei Supreme a Ucrainei (Parlamentul), a anunţat legislativul pe contul său oficial de Telegram, relatează EFE.

Anterior, Zelenski a introdus legea marţială în întreaga ţară şi a anunţat, de asemenea, întreruperea relaţiilor diplomatice dintre Ucraina şi Rusia, ca urmare a agresiunii militare împotriva teritoriului ucrainean ordonată de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Zelenski a subliniat, de asemenea, că armata ucraineană este angajată în „lupte grele’′ în întreaga ţară, din Donbas până în alte regiuni din est, nord şi sud şi a ordonat armatei sale să provoace „cele mai mari pierderi posibile invadatorului rus″.

Şeful statului ucrainean a dat asigurări că banca de stat şi sistemul financiar ucrainean au resurse suficiente pentru a asigura apărarea statului şi interesele cetăţenilor ucraineni.

  1. După atacul Rusiei asupra Ucrainei: Nehammer descrie o conversație telefonică cu Selenskyj
    Cancelarul Austriei a raportat un apel telefonic dramatic cu Selenskyj: „Nu știu cât va mai fi în viață” Sunt mulți răniți și morți. Președintele ucrainean „cere ajutor din partea Europei și a lumii și se teme pentru existența țării sale”, a spus Nehammer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole