Zelenski, despre amenințările dinspre Transnistria: „Nu ne e prea frică de ei”. Motivul reacției

Ucraina nu consideră ca o amenințare gravă posibilitatea unei ofensive a grupării ruse de pe teritoriul republicii separatiste Transnistria.

Declarația îi aparține președintelui Vladimir Zelenski, în cadrul unui interviu acordat postului italian de televiziune Rai 1 și citat de Ukrainski Pravda.

„S-ar putea să existe un atac în Transnistria, unde 100% din oameni sunt controlați de Rusia. Armata este atât locală, cât și rusă. S-ar putea să fie până la 15.000 de combatanți, dar nu sunt foarte pregătiți. Nu au granițe cu Rusia, ci doar cu noi și cu Moldova. Ei pot avea suplimentări de trupe doar pe calea aerului, debarcări etc.”, a spus Zelenski.

„Această parte a grupului, dacă pleacă, nu ne este prea frică de ei, pentru că sunt până la 3.000 de oameni care știu să lupte acolo. Pot fi provocări, dar nu vedem o amenințare foarte mare acolo”, a adăugat președintele.

După 22 aprilie, reprezentanții armatei ruse au declarat că sarcina trupelor în „a doua fază a operațiunii speciale” din Ucraina este de a stabili „controlul deplin asupra Donbasului și Sudului Ucrainei” și accesul în Transnistria. De atunci, în regiune au avut loc mai multe atacuri teroriste, inclusiv vineri dimineață, fără victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Acuzat de trafic şi consum de droguri, Gheboasă a scăpat de...

Gabriel Emil Gavrilă, trapperul cunoscut sub numele de scenă Gheboasă, care a încins spiritele în societatea românească după prestaţia sa la festivalul Untold, este...