Zelenski: „Este prea devreme pentru a vorbi despre sfârșitul acestui război”

Președintele Volodimir Zelenski nu crede că se poate vorbi acum despre sfârșitul iminent al războiului din Ucraina, în ciuda contraatacului forțelor ucrainene.

Într-un interviu acordat Reuters, președintele a respins ideea că războiul se apropie de sfârșit.

„Este prea devreme pentru a vorbi despre sfârșitul acestui război”, a spus el.

În același timp, președintele și-a exprimat opinia că furnizarea de arme străine Ucrainei ar fi scăzut dacă Kievul nu ar fi lansat un contraatac și că recuperările teritoriale ar impresiona conducerea altor țări.

„Cred că acesta este un pas foarte important care a influențat sau va influența deciziile altor țări”, a spus Zelenski.

El a reiterat, de asemenea, apelul său ca țările partenere să intensifice livrările de arme către Ucraina.

„Am dori mai mult ajutor din partea Turciei, am dori mai mult ajutor din partea Coreei de Sud. Mai mult ajutor din partea lumii arabe. Din Asia”, a spus el.

Zelenski a citat, de asemenea, „anumite bariere psihologice” în Germania în ceea ce privește furnizarea de echipamente militare din cauza trecutului său nazist, dar a subliniat că astfel de livrări sunt vitale pentru Ucraina pentru a se proteja de „fascismul rusesc”.

Întrebat dacă există dovezi ale crimelor de război ale Rusiei în teritoriile recent eliberate din regiunea Harkov, președintele a răspuns: „Se strâng dovezi, de către echipe ucrainene și internaționale, și este foarte important pentru noi ca lumea să recunoască acest lucru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...