Zelenski i-a cerut lui Macron ca, la JO de la Paris din 2024, atleții ruși să fie interziși

Atleții ruși nu trebuie să aibă dreptul de a participa la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, i-a transmis, telefonic, președintele ucrainean Volodimir Zelenski omologului său francez Emmanuel Macron, transmite BFMTV.  

Am insistat în special asupra faptului că atleții ruși nu trebuie să aibă loc la JO de la Paris, a declarat șeful statului ucrainean pe Telegram.

De la începutul invaziei militare a Ucrainei, nu a fost organizat și nu a fost susținut niciun eveniment sportiv în Rusia sau Belarus și niciun simbol național al celor două țări nu a fost afișat în timpul unui asemenea eveniment.

Totuși, sancțiunile nu au interzis sportivilor ruși să ia parte la competiții.

”Izolare completă”

La sfârșitul lui decembrie, Thomas Bach, șeful Comitetului internațional olimpic (CIO), s-a pronunțat pentru menținerea acestor sancțiuni și în anul 2023.

Cu toate acestea, el nu a exprimat o poziție privind Jocurile Olimpice din 2024 în afară de faptul că dorește să vadă o delegație ucraineană la nivel înalt pentru această întâlnire.

Potrivit președintelui ucrainean, sportivii din cele două țări ar trebui să fie supuși unei ”izolări totale” în toate competițiile internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Niculae Bădălău – Mărirea și decăderea unui cap de MAFIE

Sute de invitați, vedete și politicieni, manele, femei frumoase, băutură scumpă și mâncare din belșug, așa arătau, până deunăzi chiolhanurile baronului de Giurgiu, Niculae...