Zelenski i-a cerut lui Macron ca, la JO de la Paris din 2024, atleții ruși să fie interziși

Atleții ruși nu trebuie să aibă dreptul de a participa la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, i-a transmis, telefonic, președintele ucrainean Volodimir Zelenski omologului său francez Emmanuel Macron, transmite BFMTV.  

Am insistat în special asupra faptului că atleții ruși nu trebuie să aibă loc la JO de la Paris, a declarat șeful statului ucrainean pe Telegram.

De la începutul invaziei militare a Ucrainei, nu a fost organizat și nu a fost susținut niciun eveniment sportiv în Rusia sau Belarus și niciun simbol național al celor două țări nu a fost afișat în timpul unui asemenea eveniment.

Totuși, sancțiunile nu au interzis sportivilor ruși să ia parte la competiții.

”Izolare completă”

La sfârșitul lui decembrie, Thomas Bach, șeful Comitetului internațional olimpic (CIO), s-a pronunțat pentru menținerea acestor sancțiuni și în anul 2023.

Cu toate acestea, el nu a exprimat o poziție privind Jocurile Olimpice din 2024 în afară de faptul că dorește să vadă o delegație ucraineană la nivel înalt pentru această întâlnire.

Potrivit președintelui ucrainean, sportivii din cele două țări ar trebui să fie supuși unei ”izolări totale” în toate competițiile internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...