Zelenski se bazează pe „triunghiul Ucraina-România-Moldova” 

Publicat: 10 ian. 2024, 11:25, de Oana Dințică, în Internațional , ? cititori
Zelenski se bazează pe „triunghiul Ucraina-România-Moldova” 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cere noi sancțiuni globale în ceea ce privește Rusia și afirmă că există „dovezi clare” că industria apărării rusești încetinește.  

Zelenski a mai afirmat că intenționează să facă un plan de priorități cu „ce este nevoie și de cine este nevoie”. Acesta a amintit de discuția purtată ieri cu președintele Klaus Iohannis și a mulțumit țării noastre pentru nivelul de cooperare atins. 

În discursul său de marți seară, Zelenski a vorbit despre obiectivele urmărite de Ucraina pentru a face față atacurilor rusești. Acesta a mai afirmat că o abordare atentă a nevoilor poate oferi Ucrainei sprijinul de care are nevoie.  

„Împreună cu Statul Major General, Ministerul Apărării, Ministerul Industriilor Strategice şi Ministerul Transformării Digitale, am analizat în detaliu aprovizionarea cu obuze şi drone, distribuţia între brigăzi şi unităţi, necesităţile zilnice, costurile reale. Principalul lucru este că toată logistica trebuie să devină mai rapidă”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. 

„Apreciem sprijinul României pentru mișcarea noastră spre UE„

„Am mulţumit României pentru nivelul de cooperare care a fost deja atins. Avem rezultate extrem de bune în regiunea Dunării, în cooperarea la Marea Neagră şi, în general, în interacţiunea noastră. Apreciem sprijinul României pentru mişcarea noastră spre Uniunea Europeană. Avem cu siguranţă potenţialul de a creşte cooperarea transfrontalieră, în special în triunghiul Ucraina-România-Moldova. Astăzi am discutat, de asemenea, cu preşedintele Iohannis despre unele aspecte promiţătoare în domeniul apărării – cum ne putem consolida poziţiile împreună. În special, am discutat despre pregătirea piloţilor noştri de F-16”, a precizat preşedintele Zelenski