Zelenski: Sancţiunile europene împotriva Rusiei au venit „puţin cam târziu”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit membrilor Consiliului European pentru impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei.

Cu toate acestea, Zelenski a anunțat că aceste sancțiuni au fost aplicate „puţin cam târziu”, relatează CNN.

În discursul său adresat Consiliului European şi postat pe Facebook joi noapte, Zelenski a afirmat că, dacă sancţiunile erau preventive, exista o şansă ca Rusia să nu pornească războiul.

„Aţi blocat Nord Stream 2. Vă suntem recunoscători. Şi pe bună dreptate. Dar a fost de asemenea puţin cam târziu. Pentru că dacă era la timp, Rusia nu ar fi creat o criză a gazului. Sau cel puţin ar fi existat o şansă”, a declarat el în faţa Consiliului.

Zelenski le-a spus statelor membre: „Armata rusă nu vede ce e demnitatea. Ei nu ştiu ce e conştiinţa. Ei nu înţeleg de ce ne preţuim atât libertatea. Aceasta este ceea ce influenţează cum va trăi ţara”.

El a spus că Rusia a distrus deja 230 de şcoli, 155 de grădiniţe şi a ucis 128 de copii în Ucraina.

„Oraşe întregi, sate. Pur şi simplu, transformate în cenuşă. Nu a mai rămas nimic. Arma rusă a ucis jurnalişti. Deşi au văzut inscripţia «presă» pe ei. Poate că nu au fost învăţaţi să citească. Doar să ucidă „, a afirmat el.

În discursul său, Zelenski a mulţumit, pe rând, statelor membre pentru sprijin, dar s-a oprit înainte de a mulţumi Ungariei, cerându-i premierului Viktor Orban să „decidă odată” care este felul în care tratează Rusia.

„Ezitaţi dacă să impuneţi sancţiuni sau nu? Şi ezitaţi dacă să lăsaţi armele să treacă sau nu? Şi ezitaţi dacă să faceţi comerţ cu Rusia sau nu? Nu este timp pentru ezitări. E timpul să decideţi odată”, a afirmat el.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...