Ziua Internațională a Măgarului – sărbătorită cu Evelin la Brașov

Publicat: 08 mai 2025, 18:40, de Patrisia Brătan, în ACTUALITATE , ? cititori
Ziua Internațională a Măgarului - sărbătorită cu Evelin la Brașov
sursa foto: Buna ziua Brasov

De Ziua Internațională a Măgarului, sărbătorită pe 8 mai, Grădina Zoologică Brașov îi așteaptă pe vizitatori cu un veteran simpatic: măgărușul Evelin, în vârstă de 30 de ani, vedeta evenimentului.

Ziua Măgarului – celebrată la Brașov

Turiștii care vizitează joi Grădina Zoologică de la Brașov îl pot felicita pe veteranul spațiului, Evelin, cu ocazia Zilei Internaționale a Măgarului. Evelin are nici mai mult, nici mai puțin de 30 de ani și a bucurat mulți copii de-a lungul timpului. Reprezentanții grădinii invită doritorii ia parte la aceasta zi începând cu ora 11:00 și până la ora 16:00. Programul va include o varietate de activități interactive și ateliere educative, menite să combine distracția cu învățarea.

„Chiar dacă par mai «umili» decât alte specii, măgarii sunt adevărați ingineri de ecosisteme – influențează solul, apa, plantele și animalele din jur.
Vrei să afli cum? Prin jocurile de echipă și exercițiile tematice pregătite, veți descoperi informații interesante despre aceștia și veți înțelege mai bine importanța protejării habitatelor naturale”, transmit reprezentanții Zoo Brașov.

Vezi și: Zoo Brașov sărbătorește Ziua Internațională a Focii

Ce nu știai despre măgari

Măgarul este un mamifer înrudit cu calul și zebra. Acesta poate fi recunoscut după urechi și coama scurtă și zbârlită. Măgărușii sunt de culoare maro închis, negru sau chiar gri deschis. De regulă, aceștia cântăresc între 50 și 100 de kg și pot ajunge până la vârsta de 40 de ani.

Dacă vorbim despre mâncare, este bine de știut că măgării sunt erbivori, dar pretențioși. Ei mănâncă iarbă proaspătă, fân și lucernă. De asemenea, porumbul, ovăzul și morcovii sunt delicatese pentru aceste animale, iar dacă apa este murdară nu o vor bea.

Înainte de a fi domesticiți, aceștia se găseau în Africa sau Asia. Acum, îi putem admira în orice colț al lumii. Sunt foarte inteligenți, având un dezvoltat simț de autoconservare, ceea ce le-a adus eticheta „încăpățânați”. Ei sunt utili pentru a transporta desagii cu cele necesare turmelor de oi şi capre, în timpul transhumanței și nu numai.