Ziua Națională a victimelor Covid

În Italia, care a fost, la începutul pandemiei de Covid, cea mai lovită țară din Europa, și nu doar, există o zi a victimelor Covid, numărul acestora fiind aici, în doi ani, de 157.442.

Printre acestea, numai în primele zile ale pandemiei, au fost și 36 de carabinieri, această armă fiind cea mai afectată dintre toate. Și asta pentru că, deși în pericol, carabinierii au fost mereu printre oameni, la datorie.

Ei țineau de urât bătrânilor singuri, ei aduceau pensiile celor care nu puteau să se deplaseze la poștă, ei însoțeau medicii acasă, la bolnavi, ei cărau morții, ei făceau cumpărături pentru oamenii care nu se puteau – sau se temeau – să se deplaseze, ei erau peste tot. 

Practic, pe 18 martie, acum doi ani, vehiculele militare nu mai făceau față să transporte cadavrele celor decedați de covid, ziua aceea rămânând în istoria Italiei drept cea mai neagră zi de pandemie.

Așa că, s-a hotărât ca pe 18 martie să fie comemorate victimele Covid. Carabinierii Italiei au marcat această tristă zi, amintindu-și de colegii răpuși de virusul ucigaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole