Ziua Națională. Papa Francisc: rugăciunile mele se îndreaptă în special către cei care suferă din cauza pandemiei

Publicat: 29 nov. 2021, 15:52, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Ziua Națională. Papa Francisc: rugăciunile mele se îndreaptă în special către cei care suferă din cauza pandemiei
Papa Francisc

Papa Francisc salută și binecuvântează țara noastră cu ocazia Zilei Naționale a României, „gândurile și rugăciunile” Suveranului Pontif  îndreptându-se în mod special către cei care suferă din cauza pandemiei, către cei care și-au pierdut pe cei dragi, către personalul medical și bolnavi, transmite Vatican News.

Cardinalul secretar de stat Pietro Parolin a celebrat la Roma o Sfântă Liturghie în contextul Zilei Naționale a României și a transmis salutul și binecuvântarea Sfântului Părinte. Cu aceeași ocazie, s-a marcat centenarul relațiilor diplomatice dintre România și Sfântul Scaun (1920-2020), manifestările programate inițial fiind amânate din cauza pandemiei.

Am onoarea și bucuria de a vă aduce salutul și binecuvântarea Papei Francisc, care ține în mod particular la Națiunea voastră. Pelerinajul său în România rămâne o amintire vie și prețioasă pentru noi toți”, a spus cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, la Sfânta Liturghie celebrată în seara de miercuri, 24 noiembrie 2021, în bazilica ”San Vitale” din Roma. Celebrarea euharistică a fost prilejuită de apropiata Zi Națională, dar și de recentul centenar al relațiilor diplomatice dintre România și Sfântul Scaun”, anunță Vatican News.

Celebrând Sfânta Liturghie pentru progresul popoarelor, la sărbătoarea națională a României, gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă în mod special către cei care suferă din cauza pandemiei, către cei care i-au pierdut pe cei dragi, către cei care se luptă împotriva bolii, precum și către întregul personal medical care combate, deseori până la eroism, pentru cei bolnavi”, se precizează în mesajul Suveranului Pontif.

În acealși mesaj se mai spune: „Mai mult ca niciodată, ar trebui să răsune tema Călătoriei Apostolice a Papei Francisc în România ”Să mergem împreună”: este unica manieră de a înfrunta situațiile dramatice ale actualității. Într-adevăr, în aceste luni de pandemie, ”ne-am adus aminte că nimeni nu se salvează de unul singur, că ne putem salva numai împreună” (Papa Francisc, Fratelli Tutti, nr. 32).

În finalul mesajului, Papa Francisc încredințează România, ”Grădina Mariei”, protecției Sfintei Fecioare:  „Tradiția califică România drept ”Grădina Mariei”, subliniind legătura profundă care o unește pe Fecioară de țara voastră. „Ei, Maicii blânde și concrete, care se îngrijește de noi” (Papa Francisc, Iași, 1 iunie 2019), vrem să-i încredințăm acum viața noastră, viața, prezentul și viitorul poporului român. Așa să fie!