Ziua Unirii Basarabiei cu România a trecut neobservată. Indignarea copreședintelui AUR

Senatorul Claudiu Târziu (foto), copreședintele AUR, a scris pe pagina sa de Facebook, despre faptul că de Ziua Unirii Basarabiei cu România – 27 martie, demnitarii statului nu au transmis niciun mesaj.

De ce a trecut această zi de sărbătoare națională neobservată de către președintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Florin Cîțu și ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu?”, se întreabă senatorul Claudiu Târziu.

Claudiu Târziu a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 25-28 martie, în calitate de președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni, „la comunitățile noastre, românești, din Cahul, Cantemir, Comrat și Chișinău. Vizita mea a fost motivată de aniversarea a 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România”, scrie copreședintele AUR pe pagina sa de Facebook, într-o lungă postare.

Ziua Națională din 27 Martie a fost „celebrată” prin tăcere de către președintele României, prim-ministru și ministrul de externe. (…) Astăzi, Republica Moldova este, în afară de România, singura formațiune statală cu o majoritate românească robustă (82%), în plin proces de recuperare a conștiinței etnice și desovietizare.

Fiecare al cincilea român din lume locuiește dincolo de Prut, iar municipiul Chișinău este, din punct de vedere al ponderii demografice, al doilea oraș românesc pe glob, după București, cuprinzînd, cu zona metropolitană, circa 1 milion de locuitori, dintre care peste 800 de mii sunt etnici români”, mai scrie, printre altele, Claudiu Târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole