Ziua Victoriei: Steagurile Rusiei şi Ucrainei au fost interzise la Berlin

Poliţia din Berlin a interzis arborarea steagurilor ruseşti şi ucrainene la locurile de comemorare a celui de-al Doilea Război Mondial în timpul evenimentelor care marchează aniversarea sfârşitului războiului în capitala germană, scrie BBC.

Poliţia a precizat şi că steagurile autoproclamatelor republici populare Doneţk şi Luhansk, precum şi simbolurile de război ruseşti V şi Z vor fi, de asemenea, interzise în timpul ceremoniilor de duminică şi luni.

Ambasadorul ucrainean în Germania, Andriy Melnyk, şi-a exprimat indignarea faţă de această interdicţie, despre care a spus că echivalează cu acordarea aceluiaşi tratament şi victimei şi agresorului în invazia Rusiei în Ucraina.

„Suntem şocaţi de faptul că poliţia din Berlin a interzis steagurile legate de Ucraina pe 8 şi 9 mai”, a declarat el. „Aceasta este o palmă dată Ucrainei şi poporului ucrainean”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Cardul de energie – Ce se va întâmpla cu beneficiarii care...

Autoritățile iau în calcul să schimbe unele reguli care vizează beneficiarii cardului de energie, care își schimbă domiciliul, potrivit unui proiect de act normativ. Proiectul...